onsdag 1 november 2017

Lilla musen firar jul

På tal om läsning och inlägget nedan. 

För inte alls särskilt länge sedan läste jag och min sexåring Helena Jeppes bok Lilla Musen flyttar in för andra gången, och så visar det sig att boken - precis nu i dagarna - har fått sin uppföljare Lilla Musen firar jul.
Den här gången är den lilla musfamiljen inbodda i sitt nya hus och vi får hälsa på när julen står för dörren och pirret är påtagligt även i de små mössen. 

Lilla Musen är precis som i förra boken äventyrslysten och den ena spännande utmaningen avlöser den andra; Lilla Musens nervkittlande tripp i människopojkens ficka och det dramatiska mötet med julpyntet, den rafflande stunden när katt och mus möts på önskelistan och så spänningen i att följa med julens förberedelser uppifrån vinden.   
Sanna Ek illustrerar berättelsen följsamt och mjukt, och bild efter annan är sådär barnsligt vacker att man nästan vill ha dem på väggen lika mycket som i boken.
Vi gillar att läsa om Lilla Musen, min son och jag, och den här andra boken är nästan ännu bättre än den förra. Det är tokroligt och vi diskuterar en del på vägen, ibland kommer glädjande något svårt ord emot och däremellan funderar vi på hur vi tror att det ska gå. Vi skrattar tillsammans åt dråpligheter och till sist, när bokens sista sida är läst, så säger sexåringen att han nog tror att det kommer fler äventyr med Lilla Musen. Åtminstone hoppas han det. 

Vi får bara vänta och se. Tack till Helena som skickade boken till oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar