söndag 22 april 2012

Nyckeln

Min farmors barndomshem stod på Kvarnbacken. Den gamla bondstugan hade stått tom så länge jag kunde minnas och i en hittagamlafynd-iver hamnade vi där en dag för några år sedan. Som en blixt från klar himmel blev det så självklart. Platsen! Hur fantastisk den är.

Några år senare är platsen hemma. Inte "gamälstugon" och inte bygget, utan hemma. Halvfärdigt javisst, men ändå så klart, och självklart, att komma hem då man viker upp vid de gamla kvarnarna.  

I vår familj är restaurerings- och renoveringsintresset inte det största, så den gamla bondstugan revs. Istället står nu vårt sluttningshus ett litet stenkast från den plats där stugan stod. Och det är faktiskt så att det här är vår plats i livet.

Att riva en gammal stuga kan svida i själen. Men det behövs inte så mycket för att hålla minnet av den vid liv. En redig stugnyckel kan vara alldeles tillräcklig.

Ett stycke minne i en låda

11 kommentarer:

 1. Gillar massor! Bloggen och Kvarnbacken! :)

  SvaraRadera
 2. Jag kan nästan dra slutsatsen att du menar Kvarnbacken i den by där jag växte upp :-) Det är verkligen en vackert ställe och jag såg att det kommit två nya hus där för inte så länge sedan. Vilket är ert? Det modernare eller det mera traditionella? Ska bli roligt att följa din blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen till bloggen! Vårt är det mer traditionella huset. Det är ett sluttningshus med en helt oinredd källarväning ännu - så vi har lite att stå i...

   Radera
  2. Gissade nästan att det var det huset. Jag stod där och kikade in genom källarfönstren nån gång ifjol :-) Såg väldigt fint ut!

   Radera
  3. Haha, du är nog välkommen att se huset från insidan nån gång också! :) Förresten kunde jag konstatera med min pappa att du och jag är släkt... min pappa och din pappa är småkusiner!

   Radera
 3. Härligt Petra! Det här var en trevlig överraskning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vilka infall man kan få! Snart blir det din tur... :)

   Radera
 4. Ett sånt "växthus" är jag på jakt efter, ska hoppas att jag hittar nåt liknande på dagens shopping :) Roligt med fler bloggare i närområdet, en fin blogg dessutom :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är Minimani som gäller... Såg att de har flera olika storlekar och modeller nu. Tack för fina ord, nu ska jag hälsa på hos dig! :)

   Radera
  2. Jamen nu ser jag ju, det är exakt det samma som du har! :)

   Radera