söndag 6 maj 2012

En närmare titt på vardagsrummet

Efter dryga halvåret i huset börjar åtminstone delar av det kännas färdiga. Vårt vardagsrum är en sån del, i alla fall i nuet. Med evigt kliande fingrar så sker förstås förändringar då och då, men just nu känns det bra. Rummet går i grått och vitt - igen de där icke-färgerna som jag är så förtjust i. Vi har Ikea-soffor med utbytbara överdrag, vilket säkert kommer att komma till användning den dag då ögat har sett sig mätt på allt det gråa...


Nemo är inte kameraskygg


Nytt försök - lika svårt med dålig kamera...

En detalj som har hängt med i planeringen från dag ett är golvlamporna. Mycket planering och förarbete med formar och gjutning, men med facit i hand var det nog väldigt värt det... 


Först hade jag inga som helst planer på att ha gardiner här, sen tänkte jag hänga nåt i de små fönstren på sidorna och slutligen föll valet på två korta stänger på var sida om de stora fönstren. Egentligen är jag ganska lat då det kommer till gardinbyte, men eftersom två små stänger inte fordrar sådär enormt stort engagemang från min sida, så har jag redan hunnit byta gardiner en gång. 


Den öppna spisen står på hederplats mitt i rummet - och mitt i huset. Bakom skymtar hallen och trappräcket.Så var det detta eviga lull-lullande. Det är inte bara hissgardiner jag har pippi på (som jag har skrivit om här nedan) - fåglar kan man hitta lite här och där i vårt hem.Och med det önskar jag en trevlig, solig(!) dag!

3 kommentarer:

 1. Så härligt ljust och luftigt ditt vardagsrum är...
  Då du har så vackra fönster behövs det knappt några gardiner.
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för fin ord! Lite så gick resonemanget här också - om man en gång satsar på stora fönster, ska man då gömma dem bakom gardiner...? Kram!

   Radera