fredag 11 maj 2012

Mera kök

Jag är nästan säker på att alla som ens är en gnutta intresserade av heminredning har köket som första prioritet. Eller har jag fel? Åtminstone jag satte ner otaliga timmar på planering av kök - lådor, skåp, knoppar, material, belysning och allt vad det är. Det var inte bara en gång som vår gamla (nu kasserade) dator fick startas om då den inte mäktade med alla dessa planerings- och ritprogram som jag envisades med att köra, trots att jag mycket väl visste hur det skulle sluta.

Resultatet då? Jo, rent praktiskt fungerar köket väldigt bra. Allt finns tillräckligt nära till hands och bänkytan framför fönstret erbjuder en riktigt bra arbetsplats med utsikt över kvarnarna. Estetsikt är det precis vad jag önskade mig, så där kan jag inte heller klaga. Sen får vi ju se hur långt i framtiden belåtenheten varar - precis som med allt annat.


Nytt i spishörnan är att stängerna äntligen har kommit upp. Jag hängde lite dittan och dattan på dem nu, men få se vad som hör hemma där på riktigt så småningom.


Bland annat hamnade en röd kökshandduk, som jag bara brukar ha framme på julen, där. Jag har sett många fina kökshanddukar både på nätshoppar och i butiker, men har aldrig skaffat någon. Kanske det är på tiden... 


Fina renen har stått på hedersplats sedan den dag vi fick den. En dag drömmer jag om att ha hela familjen Ren på en bricka. Det vore nåt!


Lådan har fått ytterligare en gäst i form av en liten ängel i en glaskupa.  


Vappen har både kommit och gått, men än så länge så är det liv i ballongen. Lite i alla fall.


Jag är så barnsligt förtjust i fågeltapeten att jag inte finner ord. Sen finns det säkert de som inte finner ord av helt andra anledningar då de ser den. Det finns säkert de som finner ord också.


Gör det! Lev nu, alltså. Fånga dagen och allt det där - fast det regnar och är grått. Själv ska jag ta ett varv med dammsugaren och fånga dammråttorna dagen till ära.

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Skönt att den inte får ögonen att blöda för alla som ser den! ;-)

   Radera
 2. Stången passade ju jättebra, fast den är svart ;) H. Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är nog nöjd! Tänk så omständigt man kan göra det i onödan... ;) Välkommen till bloggen!

   Radera
 3. Vilket fint hem du har =)Fågel tapen var jätte söt. Vems tapet är det? =)/ Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Fågeltapeten kommer från Boråstapeter.

   Radera