måndag 28 maj 2012

Om att bo på Kvarnbacken

Under några dagar har vi fått njuta av riktig sommarvärme och varma vindar, och även om det är något kyligare i dag så vågar vi väl tro att sommaren är här. Äntligen!

Med sommaren vaknar turisterna och då och då ser vi dem här på Kvarnbacken. Det är då man påminns om att vi faktiskt har den stora förmånen att bo på ett stycke historia. På riktigt.

Storkvarnen

De två kvarnarna står på sin ursprungliga plats och den större av dem, Storkvarnen, är inte direkt någon ungdom längre. Den byggdes på 1840-talet, medan den mindre här bredvid är ungefär 50 år yngre. Storkvarnen lär dessutom vara en av de största kvarnarna i landet.


Då vi började prata och drömma om att bygga var det inte alls givet att det skulle bli i Harrström, vi hade till och med en tomt reserverad i kommunens kyrkby. Men som jag tidigare har berättat så kom insikten om vilken som skulle bli vår framtida hemby som en blixt från klar himmel. I dag kunde jag inte vara gladare över den sekunden där i den gamla bondstugan, då tanken väcktes och rotades.

Vi bor mitt i en otroligt vacker by och i en underbar omgivning, med kvarnarna åt det ena hållet och havet åt det andra. Men hur vackert det än är så blir även det vardag och man glömmer bort att njuta av det man ser varje dag.

Då är det ju bra att man då och då påminns av turister.

5 kommentarer:

 1. Vilken tur att blixten slog ner just här! :) Så fint skriver du om vår by!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland undrar man hur det kan komma sig att slumpen gör att det blir så rätt...

   Radera
 2. Ahha, nu först fattade jag att det är i Harrström ni bor :) En gång i tiden drömde och planerade jag också hus där.. Mysig by :) Föresten, får jag länka till din blogg från min?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart du får länka! Säkert ok att jag gör detsamma?! Och du... än är det ju inte försent att flytta hit!! :)

   Radera
  2. Då lägger jag till dig i min lista :) Och jo du får självklart länka till min också! Det lutar faktsikt mot Österbotten om några år, jippiii!!

   Radera