måndag 21 maj 2012

Uteplatsen

Om det överhuvudtaget är möjligt att bortse från de smutsiga fönstren så kan den uppmärksamme förstå vad detta inlägg handlar om.
 Jaa-a, vi är med veranda!! Min natur trogen så bloggar jag om det, även om den inte är helt klar ännu. Men nu är den så pass färdig att det känns. Plötsligt ser fasaden helt annorlunda ut och på den tråden kommer veckan att fortsätta. Nästa projekt är brädslagning på källarplanet. Får se vems hus jag egentligen bor i innan veckan är slut.

Men ja, tillbaka till verandan. Nu står ett gammalt find it-möblemang där. Dock kommer det nog att få bo på framsidan av huset och ge plats åt en större och snyggare matgrupp. Frågan är bara: hur väljer man utemöbler bland dagens utbud?! Polyrotting känns som det vettigaste valet, då det lär vara underhållsfritt och därmed ganska långlivat. Men sen känns det väldigt, väldigt svårt.

pic
Bild lånad från stemma.fi

Just nu lockar något i den här stilen. Och ska jag vara ärlig så skulle jag så väldigt gärna vilja ha en soffa där någonstans på den inte allt för stora verandan. 

pic
Bild lånad från stemma.fi

Soffa, alltså. Hur dumt är det på en skala? Det är inte bekvämt att sitta och äta i den och den har en massa soffkuddar som ska släpas av och an. Men jag ser framför mig hur maken och jag, utrustade med vinglas, skulle krypa upp i varsitt soffhörn och se på solnedgången och känna lugnet.

Å andra sidan kanske man kan känna lugnet i en begagnad trästol också. Ska testa det nu.

10 kommentarer:

 1. Wow va fint det blev! Ser ju helt annorlunda ut nu då vernadan kom (säger jag som hade turen att se det i verkligheten idag ) ;) Bordet från stemma är såå fint, ävem om en soffa vore ljuvligt det med :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästa gång ni kommer fikar vi ute! :) Men visst är det svårt att bestämma möbleringen?! Ha det gott!!

   Radera
 2. Ojoj va fint! Duktiga jobbare du har!

  SvaraRadera
 3. Rätta mig nu om jag har fel, men kommer det inte en veranda utanför "datarummet" också? I så fall kan du ju ha en soffa på ena verandan och en matgrupp på den andra ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag får min vilja fram med soffa blir det möjligtvis så, för den ryms helt enkelt inte på stora verandan. Meeeen, jag skulle ju vilja ha den där ändå... ;-) Fast visst är ju kvällssolen lika synlig utanför datarummet. Skönt med lite input - tack för det!

   Radera
 4. Jeee, veranda! Kommer snart o provsiter an! :)

  SvaraRadera
 5. Oj va härlit, å snabbt gick e! Jag å kommer snart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajja, kom bara!! Supersnabbt, jag har duktiga jobbkarlar! :)

   Radera