torsdag 21 juni 2012

Att se ut

Jag hade en vag plan om fönstertvätt enligt principen "ett om dagen" redan i vintras. Dock lever ju också principen "tvättat till midsommar" och då alla rutor var otvättade (ja, förutom skyliftsrutorna) ännu i går morse blev ett om dagen en omöjlig ekvation. Så jag tvättade - och tvättade - och tvättade. Med en liten i hasorna, i byxbenen, under vattendroppet, i matstolen på första parkett och precis överallt, så var tempot kanske inte detsamma som förut. Det känns som att tvättandet pågick i evigheter, men i själva verket var det nog mera en halv arbetsdag i timmar.

Men! utan den här mirakeltrasan hade jag nog stått och tvättat än. Blir du bjuden på ett ENJO-party, så är det den här du ska se till att beställa. Nu minns jag förstås inte vad den kostade, annat än att den var svindyr, men den är värd varenda peng. Inte en endaste liten vattenrand går att spåra efter ett varv med den. Jag använder den extremt ofta på speglar och glas, så livslängden verkar dessutom vara av det längre slaget. Städningen blir absolut inte roligare, men kanske lite snabbare. Kemikaliefria rutor är ju också hemåt då man har en liten narcissist, som kysser sin egen spegelbild då och då, i huset. *


Att vi, när det är dags för putsning nästa gång, troligtvis har ett plan till och dubbelt så många fönster vill jag inte ens tänka på. I stället ska jag njuta av rena fönster de här två, tre dagarna - innan de blir smutsiga igen.

*här tänkte jag klämma till med: "Plus en liten pojke!", men sen lät jag bli då man aldrig vet hur ett skämt mottas sådär i skrivet format.

4 kommentarer:

 1. Du e no roli tu! :) Pussa på bara!
  Jaa, jag vet att jag borde köpa den blå mirakeltrasan alla pratar om... kanske kanske, men det är ju så mycket roligre att sätta pengarna på t.ex. lyxiga underkläder! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joojoo, jag veeet! Fast för mig är det mest krims-krams som slantarna slinker i väg till. ;-)

   Radera
 2. En sån har vi också och den är superbra, men hittade också motsvarande och minst lika bra på clas ohlson, där man får tre stycken trasor till bara en bråkdel av Enjos pris.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Ser du Sofia? ;-)

   Radera