torsdag 7 juni 2012

Resultatet

Tack för alla kommentarer till inlägget om mariskålarna nedan! Jag kan inte nog beskriva hur roligt det är att öppna bloggen och hitta en eller flera kommentarer. Tyvärr antar jag att min tes förkastas, eftersom ni faktiskt var flera som inte har en Mariskooli hemma. Ännu.

Egentligen tror jag naturligtvis fortfarande på min teori. Förr eller senare har alla en. Känner att potential till en väldigt utdragen undersökning finns...

Och om vi ändå skulle ta och fortsätta på temat undersökning, nu när vi ändå håller på, så har jag liknande tankar om muminprodukterna. Här är jag kanske inte riktigt lika övertygad om dess existens i precis varje hem, men nästan.


Själv är jag en halvt manisk samlare. Vi har hur många muminmuggar som helst, och dubletter av säsongsmuggarna sedan ett par år tillbaka. Fina gudmor har dessutom startat en samling till sonen, vilket uppskattas enormt mycket av en familj muminfantaster.

Vet inte vad det är, men kaffet smakar alltid så mycket godare ur en muminmugg.

18 kommentarer:

 1. Nåmen såna här har vi ju i alla fall (måste-kika-in-i-skåpet-paus). Vi har 16 stycken. Måste räkna flera gånger, men tydligen är det SÅ många. Nåja, de flesta (läs alla) är J:s och M:s ;).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir lätt många när det FINNS så många... Vi har nog närmare 20 också. J & M kan skatta sig mumin-lyckliga! :)

   Radera
 2. Jag har samlat, men har sålt hälften redan :P Tröttnade på mumin och har bara behållit de finaste muggarna. (Det finns så många andra fina muggar som ska få plats i skåpen!) Och så har jag flera av "muumi seikkailu" eftersom jag tycker att den serien är så fin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra med produkter som har ett andrahandsvärde med andra ord... :) Och oja, det finns hur mycket fint porslin som helst!

   Radera
 3. Har, men använder knappt! Jaa, men det är ju därför jag alltid får så gott kaffe hos dig! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ska vi vara ärliga så är det ju hos dig kaffet brukar vara extra gott...

   Radera
 4. Har rätt många. Jag har tyvärr fått minska i på köpandet för det ryms inte mer porslin i skåpen./C

  SvaraRadera
 5. Okej här kan jag hålla med dig :) Muminmuggar (och fat) har vi flera av :)

  SvaraRadera
 6. Vi har nog några muminmuggar så den där teorin tror jag mera på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som att alla faktiskt har mumingrejer! Lite häftigt ändå...

   Radera
 7. visst, 2st o båda e likadanna :) sonen har dock både sopptallrikar o vanliga med mumin på :) o bestick!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Muminbesticken är helt ljuvliga! Vi har också ett par uppsättningar av dem. :)

   Radera
 8. Jag har en muminmugg som jag fått i present, annars skulle jag nog inte ha någon alls. Är inte så förtjust i dem över huvudtaget. Men en uppsättning mumin till dottern kan jag tänka mig... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju så det ofta börjar - som en present! Sen börjar det klia i fingrarna varje gång man ser en ny i hyllan... ;) Tycker absolut att lilltjejen borde ha en uppsättning!

   Radera
 9. Jag i min tur är helt övertygad om att fler hushåll innehar en muminmugg av något slag än en mariskooli:)
  Vi har många muminmuggar, jag samlar både åt barnen och mej själv och åt min syster och systerdotter så det blir många muggar minsann!:) Men jag varvar med marimekkomuggar och arabia- så här finns mycket kräsä nerplöjt i ädelt porslin. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt denna mycket tillförlitliga undersökning (heh) är det tydligen så, att fler har Mumin än Mariskooli. Så du har helt rätt! Vi samlar också åt flera, så din sista mening kan jag bara instämma i! :)

   Radera