lördag 4 augusti 2012

Sånt man kan göra en regnig dag

Vi tackar och bockar för regnet som har öst ner, så att man med gott samvete har kunnat ränna runt som en galning under dagen. Städa, alltså. Egentligen ganska lönlöst, eftersom orsaken bakom detta rännande är celebert besök av Talo&Kotis reporter på måndag eftermiddag. Om två dygn alltså - antar att samma procedur kommer att upprepas både i morgon och på måndag morgon i alla fall... Hos oss hålls känslan av nystädat en timme eller så, om ens det.

Trots att det nog bara är vardagsrummet som kommer att visas i septembernumret av tidningen far jag alltså halvt hysteriskt runt i hela huset och plockar, flyttar, rensar och ändrar. Sen hummar jag lite och ändrar tillbaka. Och så håller jag på. Å ena sidan är det säkert ganska sunt att se på det egna hemmet med lite andra ögon och skala bort där man i ärlighetens namn nog tagit det hela lite för långt i lull-lullandet. Å andra sidan fattar jag inte varför man utsätter sig för något liknande.

Nå, på måndag kommer de och det blir som det blir. Just nu har i alla fall bordet tappat ett lager, vilket nog var givet hur gärna jag än vill använda allt på en och samma gång.


I stället hamnade en av löparna på halvön, mest på prov. Dessutom är den fortfarande ostruken, och sådär i stillhet undrar jag om den någonsin kommer att strykas.


Sen tyckte jag att det var dags för lite förändring i lilla växthuset. "Drömmar om sommar" som jag skrev nån gång i april kändes inte helt rätt längre, även om jag fortfarande väntar på den. Nyckeln har naturligtvis sin givna plats.


Den uppmärksamme anar stöket på vardagsrumsbordet där i bakgrunden. Det var dit jag slängde allt extra krafs som jag inte ville ha med på bild. I ärlighetens namn.


Loppiset i Fagerö levererade utöver en himla massa leksaker en liten fågel som ropade på mig. Hepp ropade jag tillbaka samtidigt som den näpna lilla fick följa med hem. Tydligen samlar jag på dem...


Och nu har vi tagit kväll. Fortsättning följer i den spännande städ-följetongen.

9 kommentarer:

 1. Perfekt väder för städning är det ju onekligen men samma här, det hålls städat en timme eller två och så är det samma katastrofområde igen... Spännande med tidningsbesök!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande var ordet! Och ja, jag har gått an precis hela dagen i dag också. Fast egentligen tycker jag inte ens att jag ser nån skillnad hur mycket jag än donar, hohoh.

   Radera
 2. Åååh, vad pirrigt med reporterbesök. Kul att resultatet kommer i nästa nummer och inte ett år framåt som det ofta brukar vara!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen! Ska bli roligt att faktiskt se hur det går till "bakom kulisserna" också.

   Radera
 3. Hoppas allt går bra imorgon! Blir säkert spännande och kul :)

  SvaraRadera
 4. Oj så spännande med reportage!! Förstår att du flänger runt där hemma och fixar, mina nerver skulle nog inte kahålla, hehehe!

  Och nu fick jag se miniväxthuset! Bra idé på tema du har där! Måste nog ta och fixa till mitt nu också...

  Lycka till på måndag!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vi håller tummarna att jag lyckas hålla lilleman i schack så att hemmet är presentabelt... ;-)

   Väntar på ett miniväxthusinlägg från dig så småningom med andra ord! :-)

   Radera
 5. Spännande,lycka till på måndag!

  SvaraRadera