lördag 8 september 2012

Om att vara kreativ

Den norska tidningen Bolig Pluss utlyser sen några år tillbaka jakten på Norges vackraste hem. Vid en närmare titt på årets finalkandidater ser jag att många inte håller tillbaka på sin kreativa ådra då de inreder. Årets finalkandidater visar väldigt lantliga och industriella hem - precis enligt rådande trender. Å andra sidan är det kanske i den stilen som just den här tidningen hittat sin nisch. Fint så!


Att använda gamla trälådor är kanske inget nytt - jag har själv en på trappan - och som hyllor på väggen gör de sig riktigt bra. Dessutom är jag lite, lite kär i brickbordet på bilden. Och lampan. Och ljusstaken. Ja.Stegar inomhus är heller inget nytt, men ack så fint. Jag undrar om en sån här vägg kommer till av en händelse - sådär som jag inreder - eller om det ligger mycket tankeverksamhet bakom.


Svart tavelfärg kan man ju måla en vägg med om man känner för det.


Med både soffbord och tv-bänk direkt från uthuset hade man kanske sluppit en och annan IKEA-resa. Sen är det roligt att se mixen - gamla, nötta möbler blandade med väldigt moderna sådana. Modigt!

 
Julstjärna året om, någon? Att en kabelsnurra fungerar som sidobord är också lite spännande. Så vitt jag kan se är den inte målad, utan precis som den är. Skulle du? Jag skulle tydligen inte, eftersom den där ute också fortsättningsvis ligger och skräpar vid sidan av uthuset.
 


Och här någonstans tycker jag kanske att det for lite väl långt... Eller skulle du vilja ha en tomte-kälke i ditt kök?


Samtliga bilder är lånade från boligpluss.no.

4 kommentarer:

 1. Jag gillar den rådande trenden med lantliga och industriella hem och framför allt gillar jag tanken om att blanda nytt med gammalt. I mitt huvud inreder jag vårt nya hem med en härlig mix av nytt och gammalt, men får se vad sanningen blir sist och slutligen. Gillar klaffbordet med spegeln extra mycket. Kabelsnurran har jag redan planer för, fast för utomhusbruk... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är också, som man kanske fattar, väldigt förtjust i den rådande trenden - även om jag inte riktigt gått in för den här hemma. Sådär annars så ser jag väldigt mycket fram emot att se ert nya hem sen också! Tror det kommer att bli sååå bra!!

   Radera
 2. Kabelsnurra hade jag inomhus för 7 år sedan, med hjul under och som tv bänk (innan platt-tv:n kom). Så i min värld är inte det nåt nytt :-) Annars väldigt fina bilder, tycker jag!
  Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, förlåt att jag inte har sett din kommentar tidigare! Du var helt klart före din tid, med andra ord! ;-)

   Radera