lördag 20 oktober 2012

Snart är det jul igen

Någon gång i december i fjol, då lilleman inte ens var fyra månader än, fick jag plötsligt för mig att han skulle ha en pepparkakedräkt till jul. Jag chockade till och med mig själv, eftersom jag egentligen ogillar tanken att klä ut spädbarn. Eller ja - det trodde jag i alla fall, men tydligen var det en av alla de principer som föll knall och fall med en verklig bebis i huset. Tyvärr var det inte sådär väldigt enkelt att skaka fram en pepparkake-utstyrsel nån vecka före jul, och lilleman blev utan.

Bild lånad från ellos.fi
Men alltså. Mitt i allt kom minnet (och nostalgin, om man kan säga så ett år senare) tillbaka och jag är nästan sugen på ett nytt pepparkakeförsök. Nånstans fattar jag förstås att en sådan dress kvalar in till årets mest onödiga köp, men i alla fall.

Och samtidigt som man ägnar lördagskvällen åt att surfa runt på Ellos sidor går det inte att låta bli att kika lite på julgrejerna. Julinläggen avlöser varandra på bloggarna, så jag är ju knappast ensam om att vara lite, lite julsugen redan nu.

Bild lånad från ellos.fi
Rött har aldrig varit någon favoritfärg, och inte heller på julen. Därför blir jag extra glad över den rådande trenden med juliga prydnader och textilier som inte är knallröda. Som de här ugglorna. Inte så otippat att jag fastnar för ett par fåglar, kanske...

Det är knappast heller svårt att gissa sig till att de här knytlängderna med matchande kuddfodral lockar. Plötsligt dras jag inte bara till buffelhorn utan hornbeklädda djur av alla de slag. Månne inte just de här gardinerna skulle passa väldigt bra i vårt vardagsrum.

Bild lånad från ellos.fi

Bild lånad från ellos.fi

En annan julfavorit är stjärnan Stella från Zelected by Houze. De säljs i 2-pack och kommer garanterat att ha sina givna platser hemma hos oss inom kort. Hos många andra också, för de är riktiga storsäljare just nu - vilket är superkul!


Men tänk att den snart är här igen, julen. Klyschornas klyscha - men vart tar tiden vägen?!

5 kommentarer:

 1. Jag såg just årets första julreklam på tv så nog är den snart här den strålande julen :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, hörde nåt om adventsljusstakar vid Halpa-Halli också... :-)

   Radera
 2. HEj Petra!

  Ja vill ju nog boka in partyt som vi en gång prata om:) E bara lite oläglit nu,men ere möjligt att ha e i början av nästa år ev. feb-mars beroende på när vi har renoveringen någotsånär under kontroll, så att jag täcks ta hit männsikor samt veta exakt vad jag vill ha på rätt plats :) H :Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Linda! Kul att höra av dig! E ni riktigt begravda i renovering just nu? Men kul sen, när det blir klart! ;-) Ingen panik med nåt party, absolut inte. Du hör av dig om du känner för det, så ser vi sen. Vårens produkter lär nog bli precis lika fina som höstens! :-)

   Radera
 3. Hej :) nu kom jag på att jag sku kolla om du svarat på kommentaren, och javisst :) jo vi är nog begravda i renovering kan man säga, 2 rum klara bara resten kvar;) hurbhar ni det? Trivs lilleman på dagis? Kom ut om du/ ni har vägarna förbi :) kram!

  SvaraRadera