tisdag 26 februari 2013

Gissa rummet

Listan på saker som ska göras i källaren blir sakta men säkert allt kortare. Just dessa kvällar är det bastun som håller på att ta form, och även om jag definitivt inte är någon stor bastuvän så känns det bra. Just för den där listans skull...


Helt ärligt känner jag inget stort behov av att vara med bastu, men jag är ju bara en i den här familjen... Så, klart vi ska ha en bastu. Och att bygga nytt utan bastu i detta land är väl lite som att begå den åttonde dödssynden i mångas ögon.

Du då, gillar du att basta?

18 kommentarer:

 1. O ja, bastu ska de vara. Alltid när vi är här i vårt fritidshus så eldas bastun varje kväll, som nu den här veckan tex.
  Er bastu blir fin.
  Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att ha en basturutin, då blir den ju använd! ;-)

   Radera
 2. jag ÄLSKAR att bada bastu! Tyvärr har v ingen bastu här hemma på Åland. SÅ varje gång vi kommer upp till Malax så bastar vi varje dag, ibland t.o.m. två gånger på en dag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det gäller att njuta när man kan! :-)

   Radera
 3. Jag är precis som du, hade klarat mig hur bra som helst utan bastu, men som sagt så känns det inte vettigt att lämna bort bastun när man bor i Finland :-) Jag gillar eg. att gå i bastu, men ändå blir det oerhört sällan vi faktiskt gör det. Men den kan ju användas som förråd också så jag är mer än nöjd med vår bastu, hehe :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmm, jo - förråd brukar ju bli en synnerligen viktig funktion som bastun kan bistå med.

   Radera
 4. Jo, vi har en bastu i hyreshuset där vi bor. Men den är inte speciellt fräsch. Mina föräldrar renoverar sin för tillfället så jag passar på att njuta lite extra av bastubad när jag besöker simhallen istället. Vill gärna ha en bastu i mitt hus sen, men den behöver inte vara så stor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite så tänkte vi också, en bastu ska det förstås vara - men inte så stor. Och så blev det, vår är nog ganska liten. Men månne inte det ska räcka!

   Radera
 5. Jag håller också med dig, man klarar sig utan bastu. Vi håller på att totalrenovera en gammal bondstuga men någon bastu finns inte inplanerad. För det första använder vi inte bastun som finns i vår lägenhet nu och för det andra hade vi inte riktigt plats med en bastu. Eller då skulle vi ha tvingats göra badrummet eller tvättstugan mindre och då var valet ganska självklart :)I simhallen eller på villan går jag gärna i bastun men konstigt nog har jag inte känt något behov av att använda den hemma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att pruta på badrum eller tvättstuga kännas ju aldrig skoj, så jag kan verkligen förstå valet att skippa hela bastun. Och som du säger, de finns lite här och där även om man inte har en hemma, haha.

   Radera
 6. Vi funderade nog ett tag om vi skulle skippa bastun till förmån för ett större badrum eller grovkök men det blev till sist en liten bastu i alla fall. Kan inte påstå att vi använder den i någon större utsträckning, vill mest bli till förvaring...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det finns ganska många som egentligen skulle kunna tänka sig att skippa bastu i sina nya hus, men att det är svårt att fatta det beslutet. Lite tabu, sådär... ;-)

   Radera
 7. Vi hade bastu här hemma men använde den aldrig utan den var mest ett förråd och skulle man kommit på tanken att gå i bastun var det ett himla jobb att tömma den. Vi gjorde om den till tvättstuga (hade ingen ordentlig innan) och så har vi bastun på villan där vi ofta går när vi är där, så mycket härligare att ta ett dopp i sjön emellanåt. Men fin blir er bastu, hoppas på sköna bastturer...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Medan vi bodde i lägenhet fyllde vi bastun till bredden med diverse krafs också, så det där låter bekant... Kan annars tänka mig att tvättstugan används myyyycket mer än ett bastu-förråd! ;-)

   Radera
 8. Vi har inte heller någon "vanlig" bastu, istället satsade vi på en infraröd bastu. Och den använder vi nog flitigt :)

  SvaraRadera
 9. ÄÄÄäälskar att bada bastu, avslappnande och skönt, skulle nog inte klara mig utan =)=) Ser så snyggt ut, blir nog en snyggt bastu det där =) Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska smyga ner och knäppa lite fler bilder så småningom nu när bänkarna är klara, och den känns nog helt bra. Helt vanlig, men bra. :-)

   Radera