måndag 18 februari 2013

Hälsningar från soffhörnet


Här i mitt soffhörn sitter jag och försöker komma underfund med vad ISO riktigt är och hur månne bländare fungerar. Japp - äntligen, äntligen har också jag något annat än mobilen att fotografera med.
Visserligen en budgetvariant och absolut ingen vräkig systemkamera, men ändå. Nu gäller det bara att forska vidare i denna främmande inställnings-värld.

Och, det är helt fritt fram att peka ut mina misstag på bilden här ovan. Åtminstone är den inte extremt gul, och det tycker jag är lite coolt så här en måndagskväll klockan tio. Hur jag ska göra för att minska på grynigheten ska jag träna på en annan dag.

...Fast i jämförelse med mobilbilden som är tagen i dagsljus i förra inlägget ser det här himla gult ut. Nä, jag får nog gå nån kurs.

6 kommentarer:

 1. Nej det är inte lätt, jag försöker varje dag komma på alla finesser som kameran har man skulle nog behöva skolning till det.
  Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Övning ger färdighet, får vi hoppas! :-)

   Radera
 2. Fotografering är en hel vetenskap, men så himla kul. Första steget man gör för att minska på grynigheten är annars att minska på ISO-talet :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar för tipset! Lägger bakom örat och fotar vidare! :-)

   Radera
 3. Det är kul med fotografering =)är heller ingen hejjare på sånt =) yes jag är inte enda ;) Så fint vardagsrum ni har, första gången jag sett det från den vinkeln. Ha en bra start på veckan =)=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för rara ord! Ha en bra vecka du med!

   Radera