tisdag 19 mars 2013

I gardinsvängen

Jo, alltså - jag har ett helt gäng med rea-hissgardiner som bara väntar på att få komma upp i källarens fönster. Jag har för mig att jag har en gardin till varje fönster förutom till lillemans rum i mina gömmor. Men så kom jag plötsligt att tänka på mörkläggning, eller snarare bristen på mörkläggning, i vårt sovrum. Hmm, de må vara snygga de tunna, skira vita bomullshissgardinerna som skulle upp där, men något skydd mot ljuset ger de förstås inte. Och några persienner är inte på gång...

Nåja, ett Ellos-besök senare så är dessa på väg hem till oss.
Bild lånad från ellos.fi
Rosa, rejäla mörkläggningsgardiner, alltså. Vi får se om de gifter sig med de vita hissgardinerna, men om inte så står de sig säkert alldeles gott nog på egen hand också.

Men nu ett hopp från mörkläggning till barntextiler - nog finns det tjusiga barngardiner! Jag blev alldeles förälskad i den här, men tyvärr föll den på mållinjen på grund av att rummets båda fönster är 100 respektive 60 cm breda. Till 60-fönstret tycker jag nog en hissgardin är att föredra snarare än en sidogardin. Mutter och stön.

Fast särskilt länge hann jag inte vara besviken innan denna söta uppenbarade sig. Klick, klick med andra ord.

Bild lånad från ellos.fi

Jag är egentligen inte alldeles främmande för något galet och vilt i barnrummet, men vi börjar så här tycker jag. Så visar tiden an vad som händer framöver.

2 kommentarer:

  1. Haha! Jag dör. Jag är också förälskad i gardinen med alfabetet och har övervägt beställa hem den, men har redan hunnit beställa vita bomullskappor och vimplar som ska få hänga i fönstret istället i barnrummeNA! :)

    Har hängt upp korta vita "sommarkappor" i de övriga sovrumsfönstrena, så det ska bli ljuuuuust, men mörkläggingsgardiner är väl oundvikliga ifall vi inte vill stiga upp runt 3 i vår/sommar.

    SvaraRadera
  2. Ljuvlig barnrums-gardin den sista!! :)

    SvaraRadera