tisdag 24 februari 2015

Dags för ny matta, kanske

Jag är väldigt sugen på en ny matta i vardagsrummet. Väldigt sugen. Efter att ha haft den här vita (numera smutsvita kanske) ryamattan i så många år att jag varken minns när eller varifrån den köptes, så känns det onekligen som att den har gjort sitt. Speciellt nu, då jag går hemma om dagarna och kastar dystra blickar på gamla mattan samtidigt som jag "råkar på" nya, vackra mattor både här och där.

 Bilden nedan är gammal, från adventstid minsann. Men ni ser ju mattan.


Så är det ju så, att när både golv och soffor går i grått, så känns en ljus matta ganska självklar för att balansera upp det hela lite. Och då hjälper det ju inte att mattan jag faktiskt har gått och kärat ner mig i här nedan nästan är lite för grå för att det ska funka. Eller är den?...fast om jag ska vara ärlig så går jag ju runt och smygdrömmer om nya, lite ljusare soffor också. Men det är nog ett annat inlägg, ganska lååångt i framtiden. Eller ja, troligtvis bara i fantasin till och med.

3 kommentarer:

 1. Visst är det ektorp soffor ni har? Då kan man ju enkelt ljusa upp dem med att köpa nya överdrag :) Billigare än en ny soffa. Fast Howardsoffan är onekligen underbar... Själv är jag också sugen på en ny matta. Vår gamla håller på att rispa upp sig i ena kanten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag veet. Det var väl nog egentligen så jag tänkte när sofforna skaffades också, om jag ska vara ärlig med mig själv. Men, just nu får grått duga - hur mycket fingerkli jag än har. ;-) Har du hittat några pärlor till mattor?

   Radera
  2. Anno från Kodin Ykkönen i grått tycker jag är fin. Men jag är inte säker på att jag orkar med den så länge?! En likannde men med mindre mönster finns också på Ellos... Om jag får någon bra rabattkupong dit kan det hända att den får komma hem på prov. Fast allra helst skulle jag ha en äkta Beni Ourain matta från Marocco! Fast tyvärr har jag inte några tusenlappar extra just nu, haha!

   Radera