onsdag 25 februari 2015

Min plats på jorden

Det är här jag hör hemma. Även om varken jag eller mannen är född och uppvuxen i Harrström, så är det så givet. Så självklart att det blev rätt. Här valde vi att slå ner våra bopålar, på den plats där min farmor är född och uppvuxen, i den by där antalet hushåll knappast överstiger 150. Och inte en sekund har jag ångrat mig.


Med havet alldeles bredvid, historiska kulturarv runt hörnet och en anda som det inte går att ta miste på kan man inte annat än trivas.


Och det är ju så, att när man trivs och mår bra, då vill man förmedla den känslan. Få andra att förstå hur en liten kustby kan betyda så mycket för den enskilda människan - till och med fast man inte har sina barndomsminnen där. Hur man kan njuta av att vistas i närmiljön, hur hemma faktiskt är hemma och hur mycket en liten by med mycket anda har att ge.


4 kommentarer:

 1. Jag känner så med Pixne. Så självklart! Har bott här största delen av mitt liv, har alla mina barndomsminnen här, nu får mina barn sina barndomsminnen här osv. Under ett års tid letade vi boende i Närpes, men jag är så jäkla glad att vi inte satte våra bopålar där för det är här jag ska bo. Ingen annanstans. Självklaraste självklara, så något annat skulle bara bli fel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. SÅ skönt att känna så! Och roligt att du kikar in Johanna, kom ihåg att lämna fotspår så jag vet att du är här! ;-)

   Radera
 2. Vad du skriver vackert om även det jag vill kalla min plats på jorden! Roligt att vi delar platsen och känslan!

  SvaraRadera