måndag 9 mars 2015

Då går jag ner i min källare...

Vårens annalkande till ära kör jag som bekant rosa soffkuddar i vardagsrummet. Det är det rum där jag tycker att årstiderna ska synas både genom fönstren och i soffhörnen, vilket förstås innebär att textilerna byts med jämna mellanrum. Men om vi tar och söker oss till trappan och kilar ner i källaren då?Då kommer vi så småningom hit.


Turkos i lilla hallen utanför och...


...fortfarande rosa i vårt sovrum. Där vill jag bara ha varma, ljuva pastelliga toner - året om. Ljust rosa, lila och beige. I det här rummet sker ytterst sällan några drastiska förändringar i inredningen, vilket säkert kan tyckas både tråkigt och enformigt. Fast jag vill ju inte ha några andra färger där, och så är det med det. Plus att en av mina stora skatter, mormors vävda, randiga matta, helt enkelt hör hemma här nere.


De tunga mörkläggningsgardinerna köpte jag för länge sedan, och de hänger fortfarande kvar. De mörklägger hela rummet och även om det skulle vara vackert med något skirt och ljust i fönstren, så väljer jag nog de här rejäla gardinerna ändå.


Spjälsängen på plats gör rummet en aning trångt, men vi kör hjärterum&stjärterums-principen, och det är såklart så här det ska vara ett tag framöver. Spjälsängen är annars precis densamma som jag själv sov i som liten, liksom min bror och varenda en av mina kusiner. Det är lite häftigt, och bra att minnas då man morrar över att den kanske inte är lika smidig, eller ens hel, som en splitterny...
 

Pssst... Skymtar du nyinköpen nedan? Det blev en liten stadstur nu i helgen och eftersom de små skogsplaggen var precis så rara som jag trodde, så fick både body och pyjamas följa med hem. Så nu hänger de där, som två små juveler och i väntan på en liten någon att klä.


Stolen är en gammal goding, som har hängt med under hela den tid vi har byggt vårt hem. Den är ranglig har har fler fläckar än man kan räkna, men den har burit och varit ett hjälpmedel och nu är jag så fäst vid den och vad den påminner om att jag låter den stå kvar. Utan att ens överväga ett lager vit målfärg.


Den syns inte på bilden, men precis till vänster, bakom gardinen som skymtar, finns en verandadörr. Själva verandan där utanför saknas visserligen ännu, men en vacker dag så kommer det att läggas några kvadratmeter marksten och kanske till och med placeras någon liten sittgrupp där. Skönt det där, att man aldrig blir utan att göra med hus. Heh.

3 kommentarer:

 1. Vilket fint och mysigt sovrum, fint med pastelliga toner och skärskillt rosa =)
  Sovrummet hemma hos oss har också stått lite på is just nu men nu fick den en liten makeover, bra blev det enligt mig men inget som gubben märkte. Förändringen kunde inte vara så stor då med andra ord hahhaaaa...
  Grattis till den kommande bebben =)
  Var har du hittat den söta fönsterlampan med toffsen på?
  Ha det best

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Linda och tack! Fönsterlamporna kommer från FotoQuick i Närpes. Märket är Living Story, men jag köpte dem redan 2013, så vågar inte säga något om det finns att fås idag.

   Radera