torsdag 26 mars 2015

Ett litet äventyr

Vi ska på äventyr utbrast treåringen och log med hela ansiktet, sådär som bara barn kan, så att ögonen glittrar och leendet som går från öra till öra smittar av sig. Och så packades en mossgrön ryggsäck med grillkorv, saft och kakao, eftersom just matsäck är något av det viktigaste då det kommer till äventyrande - i alla fall om man frågar vår lillkille.

Just i dag behövde vi inte ens söka oss särskilt långt för att uppfylla önskningen om en spännande eftermiddag, eftersom det var hemmaplan som lockade. Eller ja, egentligen tycker sonen alltid att det är lika roligt att ta sig några hundra meter ner från huset och ner mot havet. Sedan plockas det med pinnar, söks guldstenar (med "metalldetektor" minsann) och kinderna blir sådär vackert rödrosiga skvallrandes om äkta barnaiver i kombination med frisk luft.Själv satt jag och magen mest stilla och tyckte att det var en ganska behaglig stund, drömde kanske lite försiktigt om sommarprojekt som skulle involvera åtminstone en och annan bänk här nere, medan maken skötte både eld och ställde till med korvgrillning.Nog är det ju så, att vanlig grillkorv aldrig smakar så gott som när den har grillats ute i det fria. Fråga bara den här killen, som slukade sin på nolltid.

Ja. Grillsäsongen är inledd, kanske vi kan konstatera. Ett ganska bra sätt att ta vara på och sätta lite guldkant också på dessa dagar, mitt i vår väntan som bara fortsätter och fortsätter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar