tisdag 24 mars 2015

Pysselfabriken

Och veckorna de rullar på medan vi fortfarande väntar på vår liten.

Medan vi väntar passar det ju bra med lite pyssel, vilket alltid är lika uppskattat av vår lillkille. Denna gång rullades pappret (utan moderns vetskap) smidigt och diskret av en toalettpappersrulle (mammaaa, jag hittade en!) och lite barnvänligt påskpyntande kördes igång.


Även om vårt köksbord (också kallat slagfältet då och då) ibland kan irritera ögat, så är jag oerhört glad att vi har en pojke som gillar att pyssla. Det är så mycket man ska lära sig i den här åldern (perception, tal, grovmotorik, finmotorik...) och just finmotoriken blir ju mycket enklare att få grepp om när det är så oerhört kul att klippa och klistra.

Barns rörelser är som bekant alltid klumpiga först, för att allteftersom bli smidigare och till och med automatiserade. Sådär personligen tror jag också att utvecklingen av motoriken inte bara är viktig för balans och koordination, utan också för självuppfattningen. Då vi styr vår kropp så som vi vill kan vi också skapa oss nya erfarenheter som i sin tur leder till inlärning.

Så, även om man som mamma ibland hamnar att hålla andan när saxen hanteras, så är jag övertygad om att det är viktigt; viktigt att utmanas för att hålla intresset uppe och viktigt att få prestera för att känna att man kan.

Och klart man kan, fast man är liten.

4 kommentarer:

 1. En hälsning från ett arbetsrum i staden söderut! Ha en fortsatt fin pysseldag! Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tillbakahälsningar!! Kram på dej!

   Radera
 2. O ingen bebis ännu heller...de va en seg en ;) hoppas det snart börjar hända nått och lycka till :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jenny! Nää, inte ännu... Tack för lyckönskningarna!

   Radera