måndag 12 oktober 2015

Röd chilipeppar i mitt köksfönster

Jag har sagt det förr och jag säger det igen - det här med växter har aldrig riktigt varit min grej. Men skam den som ger sig, för minsann har jag a. lyckats hålla liv i den här vackra chiliplantan som jag fick i somras och b. hålla den välmående nog att producera mängder med chilipeppar. Och någonstans långt inne ser jag charmen med det hela. Jag kan förstå alla de som med sina gröna fingrar älskar processen - eftersom jag kommer på mig själv att stå och beundra. Peta lite omsorgsfullt på bladen. Hjälpa chilin att ligga bra. Räkna.


Så, om den gröna sidan av mig bevisligen kan utvecklas hoppas jag också på den kulinariska. För vad gör jag med 20 röda chilifrukter?

2 kommentarer:

  1. torkar den som den är brukar jag göra :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är nog inne på den linjen jag också! Hoppas det blir bra!

      Radera