fredag 15 januari 2016

Kladdkaka utan vitchoklad och hallon

Med andan i halsen sprang jag genom butiken för att fixa några kakingredienser på sju sekunder i går kväll. Snabbare än blixten var jag, och himla nöjd med min prestation. Jag till och med fick med en fazers chokladlåda på -40 %, bara en sån sak gör ju vem som helst nöjd.

Fast, klart det hade varit trevligare att baka om jag faktiskt hade köpt den där vitchokladen och de frusna hallonen, som nog är något av huvudingredienser i den här favoriten. Jag menar, redan kakans namn - kladdkaka med vitchoklad och hallon - säger ju något om vilka smaker man förväntar sig möta när man äter den.

Nå, man tager vad man haver så tack och lov för spontant chokladsug och föräldrars jordgubbsland, för nu ordnades det ändå ganska enkelt med en stor näve chokladkonfekt och frusna jordgubbar istället.Godkänt att det åtminstone blev en kaka. Mindre positivt att den inte riktigt motsvarar mina förväntningar. Att baka med mig är tydligen lite som att pyssla med barn - man måste avrunda lite då det kommer till de stora visionerna.

2 kommentarer:

  1. Men det är ju mästerligt att våga och kunna avrunda. ��

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, det ska jag tänka på varje gång det blir som det blir framöver. ;-)

      Radera