måndag 25 januari 2016

På en köksbänk nära mig

Är den inte söt som socker, så säg. Nästan så att man kunde tro att det är en ny favoritmugg för morgonkaffet.
Och jag har inte bara den här ena, utan hela fyra stycken identiska. Fast, särskilt mycket kaffe rymmer de i och för sig inte, då de är ganska så pyttesmå...
Jag, som gillar muminmuggarna riktigt mycket, tycker såklart också om de här miniatyrmuggarna från 2011. De brukar få komma fram när det är vinter utanför, och så står de någonstans och är gulliga ett par månader. Just nu har jag dem på köksbänken, intill rumsgranen.

Rumsgranen, som tro det eller ej fortfarande mår riktigt gott i min ägo. Den har ett nytt, avskalat utseende sedan jag plockade bort de små, små julgranskulorna och får stå där ett tag, så länge det är vinter i alla fall. 

För, med julhelgen ganska långt i bakspegeln redan, så kan ju till och med jag känna att just en rumsgran inte direkt är någon vår- och sommarväxt... Eller?


2 kommentarer:

  1. Dedär muminmuggarna är ju för söta! De är faktist de enda muminmuggarna vi äger och de har sin givna plats i flickornas julgran! En rumsgran kan hålla jättelänge! Jag köpte en för två jular sen och den höll i 1,5 år tills jag kom på den briljanta idén att ta ut den på terrassen förra sommaren. Där höll den typ i 2 dagar.
    Härligt förresten med en företagsam fyraåring! Vår femförefyraåring älskar också att knäcka ägg och klotta i köket.

    SvaraRadera
  2. Tack snälla för din kommentar! Och bra att veta att jag gör bäst i att hålla granen inomhus också till sommaren... ;-)

    SvaraRadera