söndag 21 februari 2016

Garderobsrycket och sånt

Söndag.

Stora delar av den har jag suttit på knä i vår garderob mellan sovrummet och badrummet, och försökt att få någon slags ordning och reda i det rum som har ropat efter en smula omsorg varje gång jag har gått in där på sistone. Dessutom var det mer än dags att göra sig av med sådant som legat orört i prydligt vikta högar sedan förra gången jag hade motsvarande städryck, och säkert också sedan gången före det. 

Med lillasyster i hasorna fungerade principen ut med allt på golvet och gå genom plagg för plagg riktigt bra. Lycksaligt satt hon mitt i klädhögarna och deltog - så där som små barn tummar och tjuter och rustar - hon med.
Bilden får symbolisera den harmoni man känner efter att få ordningen återställd i ett rum som så behöver. 

Så länge känslan varade vill säga, då just välstädad harmoni och tio månaders flickebarn kanske inte är den mest hållbara av kombinationer. Fröken blev tydligen inspirerad av dagens val av städmetod, för plötsligt hade hon också hunnit tömma ett helt skåp i arbetsrummet - vilket jag såklart inte hade tänkt fortsätta sorteringen med. Plötsligt stod hon där bredvid skrivbordet, upprymd och ivrig och i ett hav av pysselmaterial och fotografier. 

Inte riktigt lika harmoniskt för modern längre, men skrattande bebisar smälter som bekant vilka hjärtan som helst. Att hastigt stuva in allt tillbaka och därefter snabbare än blixten stänga dörren duger också, eftersom det just i det här skåpet inte blir fråga om något städande denna veckans sista dag. I stället är det hög tid att ta gemensam söndagskväll med både väderbitna och städivriga älskade familjemedlemmar. Ha en fin en, ni också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar