tisdag 27 februari 2018

I den första slalombacken

Vi har länge pratat om att introducera slalom för storebror och äntligen blev det, sportlovet till ära, dags. I en hiskelig köld förstås, som vi såklart visste när vi for i morse, men sådana världsligheter var det tydligen bara jag som stördes av. En annan högg orädd tag i repet och lät sig upptäcka något alldeles nytt.
För slalompremiär är Parra i Teuva hur bra som helst. Smidigt och någotsånär förmånligt att hyra all utrustning och dessutom med gratis nybörjarbacke, som helt klart var alldeles tillräckligt utmanande och övningsvänlig en allra första gång. Ett par varv störtlopp sådär inledningsvis övergick sakta men säkert till allt tryggare skidåkning; att bromsa, runda pinnar, ta sikte på de små minirailsen och pricka porten. 
Som stolt mor kan jag förstås inget annat än bli imponerad av takten en sexåring tydligen håller då backen erövras, från skakiga ben till trygga tag på några timmar. Ingen rädsla och osäkerhet där inte. 
Och storebrors utlåtande? Definitivt nöjd och belåten efter en jättefin första kontakt med sporten. Slalom är såklart hur kul som helst, speciellt när man får in snitsen. Eller en miljon på en skala från ett till tio, som betyget löd på hemvägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar