fredag 2 mars 2018

Ett halvt decennium senare

När vår källare stod klar för inflyttning för mer än fem år sedan, så hittade jag ingen matta som passade i hallen. Jag sökte en tillräckligt lång, men de var svåra att hitta och de jag hittade var orimligt dyra. Och eftersom tålamod inte riktigt är min starkaste sida så spontanklickade jag hem tre små billiga ryavarianter som fick duga för stunden.

Bah - för stunden

Onekligen blev det ju en ganska lång stund. De små mattorna blev bara kvar, trots att de varken har varit särskilt omtyckta eller hållits på plats. Sådär som tillfälliga lösningar ofta blir.
 
Men så kom dagen när jag tillsammans med en god vän och utan vare sig plan eller lista strosade genom en av butikerna som man gärna hamnar på. Och kanske det är just då man gör de bästa fynden, när man egentligen inte letar. Fast egentligen var det ju fina vännen som hittade och jag som hakade på. Först var jag dessutom ganska sval, men vartefter vi rullade ut de olika nyanserna på butiksgolvet så såg ju jag också något dekorativt.
Så de tillfälliga tre är numera utbytta mot en tjusigt mönstrad blå som är alldeles lagom lång, lagom bred, med lite tyngd och behagligt mjuk. Med tiden kommer den dessutom att få bättre fason på sig.
Dessutom bedårande vacker. Full pott i mina ögon alltså. 

4 kommentarer:

 1. Ååååhh så fin! En likadan skulle passa perfekt i mitt kök :) var har du hittat den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varmt tack! :-) Den finns i flera fina färger och längder på Combo i Vasa.

   Radera
 2. Tack!! Har ett loppisbord där för tillfället faktiskt, så ska kolla in mattorna när jag far och städa bordet :)

  SvaraRadera