måndag 15 juli 2019

En vecka i juli

Är vi framme nu? Nu har vi nog körit långt, sa hon nöjt, eftersom hon trodde vi var framme, då vi vek in i Närpes för att tanka bilen inför den närmare 300 km bilresan till Åbo. Oj, tänkte jag. Hur kommer det här att gå?

Fast sen gick det förvånansvärt bra ändå.

Vi har varit i Västerås. Dagarna, och de blev sist och slutligen ganska många, har fyllts med både stort och litet. Fiskar man efter en resans höjdpunkt från familjens minsta kanske hon svarar Leos lekland, medan den lite större fick stora intryck av båtfärd och kajaktur på Mälaren. Vi vuxna också, såklart, för det är ju inte varje dag man bjuds med på soliga sommardagar till sjöss på svenska sidan.



Familjens killar hade dessutom flyt nog att rymmas med i min morbrors urtjusiga Cadillac på Västerås Summermeet. En spektakulär fredag, annat kan man inte säga.


Vi var till Eskilstuna och Parken Zoo också. Såg hur lejonhanen roffade åt sig all mat från de stackars honorna och hur aporna svingade sig mellan träden. Hörde Samir och Viktor som uppträdde på scenen en bit bort, medan vi åkte karuseller på barnens villkor.

Hälsade på, lekte och shoppade. Sånt som man gör när man befinner sig i en stad med många släktingar, trevliga lekplatser och favoritbutikerna.


Nu har vi landat hemma. Storebror har hunnit med stafett-DM i Nedervetil igår och fortsätter i friidrottens anda med nya tävlingar ikväll.

Och det är fortfarande semester i några veckor till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar