tisdag 6 augusti 2019

Att välkomna ny belysning till sovrummet

Inlägget är ett samarbete med Philips Hue (Signify).

Nästan som nytt känns det, vårt sovrum, efter att vi tagit de nya lamporna från Philips Hue i bruk. Och visst är det trevligt, att kunna justera och styra lamporna från telefonen eller surfplattan precis så som andan faller på.

Jag gillar förstås det rosa skenet.


Eller grönt kanske?


Blått?


Philips Hue är alltså lampor. Belysning.

Men efter att ha testat kan vi bara konstatera att det är så mycket mera. Det är ett trådlöst system, som kan göras väldigt personligt eftersom allt går att justera. Bilderna här ovan är tagna med några sekunders mellanrum - närmare bestämt den lilla stund som det tog att klicka på en ny nyans på färghjulet i den tillhörande appen.

Vår sovrumsbelysning är med andra ord alldeles unik numera. Vi har testat oss fram med olika färger och dimmer-funktionen och på ett lekfullt och enkelt sätt skapat ett rum som erbjuder det lilla extra. Du kanske redan har sett förpackningen i butiken? Så här ser startpaket ut och det är det vi numera har, varken mer eller mindre.



Ljuset styrs antingen med hjälp av den strömbrytare som medföljer i startpaketet, eller genom appen HUE som är oerhört lättnavigerad. Här och här kan man läsa mera om konceptet, men kort sagt så kan jag bara konstatera att färgvalen känns oändliga, allt går att dimma och en  hel del av de färdiga inställningarna är både trevliga och väldigt praktiska. Utöver de färdiga belysningsalternativen så kan jag också spara mina egna favoriter i appen, och på så sätt enkelt kunna hitta samma nyans igen.


Tänk, med dessa lampor vaknade jag i morse till illusionen av en soluppgång, bara en sån sak. Hur behagligt som helst. Det här är framtidens smarta lampor, helt enkelt. De gör livet lite roligare, lite enklare och väldigt mycket mysigare.

Det tycker familjens yngsta också, så jag antar att det bara är en tidsfråga innan jag snällt får dela med mig av mina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar