onsdag 2 maj 2012

Barnrum

Så småningom kommer husets alla sovrum att finnas nere i källaren och något som känns extra spännande att inreda är barnrummet. Det är ett sånt rum som, åtminstone jag, aldrig har ägnat en tanke åt innan. Kanske är det därför det känns så roligt att sitta och spåna på hur det kommer att bli - nu har man liksom chansen att skapa precis vad som helst.

Egentligen gillar jag "icke-färger", alltså mycket vitt, grått, beige och sånt, men i ett barnrum tycker jag att det ska spraka lite. Glada, pigga färger som inbjuder till såväl lek som leenden.

Som det här helt fantastiska bordet! Är det inte tufft för en liten kille så säg.

Bild lånad från ellos.fi

Utöver möbler ska det ju finnas nåt på väggarna också. Och ganska snabbt inser jag att det finns väldigt gott om häftiga barntapeter. Framförallt Mr Perswalls barnkollektion tilltalar mig enormt mycket. På väggarna kanske man inte vill ha just knallfärger och då är dessa tapeter sådär lagom mittemellan.

Bild lånad från mrperswall.se

Bild lånad från mrperswall.se

Bild lånad från mrperswall.se

Bild lånad från mrperswall.se

Frågan är bara: hur i hela friden väljer man? Alla fyra här ovan är helt fantastiska på sitt sätt - en på varje vägg? Snacka om ett nytt sätt att ha fondvägg... Skämt åsido, häftiga tapeter är det.

Just nu är det lite väl mycket "spraka" på gång på vårt vardagsrumsgolv, vilket säkert också är en av orsakerna till att det känns trevligt att drömma om barnrum...

100 % ostajlat

5 kommentarer:

 1. Helt av samma åsikt att barnrum gärna får bada i färger! De flesta av oss blir nog gråa och beiga som vuxna iallafall... Gillade helt klart bäst den första tapeten med världskartan och den känns ju inte alls för barnslig heller som många barntapeter kan göra. Sen kan man ju då hoppas att grejerna håller sig i barnrummet då sen, men i varje fall hos oss så kör vi ostajlat i vardagsrummet varje dag trots att vi har barnrum ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Världskartan är min favorit också, kanske hittar den upp i lillemans rum så småningom! Precis som du säger är den barnvänlig i många, många år... :) Och jo, knappast kommer vardagsrummet att bli någon lekfri zon, men all leksaksförvaring är ju i alla fall inte där. För det lär ju inte bli mindre grejer med tiden. ;)

   Radera
 2. Världskartan har jag också tänkt ska ha en plats i Agnes rum :) Sen föreställer jag mig en gammaldags skolpulpet och Eero Aarnios puppy.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du var man får tag i mr Perswall häromkring? Gammaldags pulpet tillsammans med en puppy låter ju som en häftig kombo... Vilken färg på puppyn?

   Radera
  2. Vasa Färg borde ha perswall tapeter, så månne inte man skulle få beställa om dom inte har just världskartan inne. tänker mig en röd puppy, för att matcha tapeten lite sådär :) Får se.

   Radera