måndag 18 juni 2012

Inspiration från Norge

På den norska sidan BoligPluss finns inspiration i mängder. Speciellt nu i sommartider, då man gärna är ute, tittar jag gärna lite extra på fina utemiljöer. Tydligen behövs det inte alls några storslagna möblemang och svindyra trädgårdsattiraljer för att man ska kunna inspireras - titta bara!


Bild lånad från www.boligpluss.no

En solstol och en låda på högkant, svårare än så behöver det inte bli. Fast jag vet inte om jag skulle våga mig på en glaskupa utomhus... Jag hade en stor lykta när vi flyttade in här i augusti förra året, men av den återstår nu bara karmen då glasväggarna gått sönder efter en och annan blåsig dag.


Bild lånad från www.boligpluss.no

Ser ni vad det står på väggen? Välkommen, sitt ned! Undrar om inte jag skulle ta och skriva nåt på vår fasad också. Hmm, kanske inte, men snyggt är det!!


Bild lånad från www.boligpluss.no

En gammal järnsäng som utesoffa. Och mjölkkannan sen - hur snyggt?!


Bild lånad från www.boligpluss.no

Jag blir alltid lite extra inspirerad av och förtjust i sådant som jag aldrig skulle komma på tanken att fixa till själv. Som bilden till höger här ovan. En gammal fönsterkarm på väggen utomhus, som ett litet blickfång ovanför ett gammalt bord. Väldigt tjusigt!

Bild lånad från www.boligpluss.no

Utöver alla dessa utemiljöer så måste den här bilden få slinka med också. Jag tycker det är riktigt häftigt att luta en gammal dörr mot en vägg inomhus. Och med tanke på hur många gamla dörrar (och fönster för den delen) vi har bevarade från den gamla bondstugan så finns det minsann material att ta av - om jag skulle få det för mig. Det visar sig...

8 kommentarer:

 1. Jättefina bilder! Och har du gamla dörrar och fönster så det blir över kan jag tänka mig att köpa av dig. Hoppas ni har en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kom hit du och botanisera i uthusen! :)

   Radera
 2. Oj vad snygga bilder du ha hitta, det är ju både snyggt och vackert i Norge. h. Hanna

  SvaraRadera
 3. Alltså blir du int tokig av allt fint att välja mellan?! Jag gruvar mig redan och vi har inte börjat bygga eller ens bestämt oss var och om vi ska bygga ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oja, helgalen blir man. Fast sen plötsligt hittar man nåt man blir störtkär i och då ser man inget annat. Men! Hetaste tipset om ni börjar bygga är att kolla runt från början! Även om golv och tapeter kanske inte känns jätteaktuellt, så kommer den dagen snabbt på sen - och då har man varken tid eller ork att leta bland överflödet av fina grejer.

   Radera
 4. Vau vilka bilder!
  Finns massor med inspiration på nätet :)
  Ha en bra dag!
  Kram Erica

  SvaraRadera