torsdag 19 juli 2012

Tapettjat

Jo, jag vet att jag är inne på tapetfunderingar med jämna mellanrum - och det blir säkert väldigt enformigt. Men just nu börjar känslan vara "det brinner i knutarna" och vi borde bestämma oss. Ni minns kanske att jag var inne på den här tapeten åt den yngsta herrn i huset.

Bild lånad härifrån
Den är fortfarande otroligt fin och mitt förstaval, men som vanligt då jag jagar inredning så har jag inte ens tänkt på att undersöka prislappen lite närmare. Och såklart visar det sig att den är svindyr. SVINDYR. Så jakten på den perfekta barnväggen fortsätter.

Bild lånad härifrån
Sen när jag väl hittade den här pärlan och lyckan var gjord, så visade det sig att den också är svindyr. Naturligtvis. Men rar, det är den! Boråstapeter-fåglarna har jag heller inte glömt bort, men den första ivern har svalnat lite. Å andra sidan är det den enda som inte fodrar en plånbok tjock som en lagbok, så kanske. Kanske.
Bild lånad härifrån
Eller känner ni till nån barntapet som är så fin att man smäller av?

18 kommentarer:

 1. Det här har vi i tvååringens rum, jag är jättenöjd med den väggen och gossen också! Färggrann och glad men ändå inte "skrikig". http://lastenhuone.fi/catalog/product_info2.php?cPath=24_30&products_id=3072

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, älska Mumin! Du har så rätt - färglatt och kul, men absolut inte för mycket. Superfint!

   Radera
 2. Hepp! Vi beställde nyligen fågeltapeten till dottern. Den som hade gröna och rosa inslag. 3 veckors leveranstid, men överkomligt pris. Fin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, är det sant?! Både på tapetval och evighetslång leveranstid. Kör ni all in med fyra fågelväggar eller vad kommer på övriga väggar? Jag blev lite nykär i den + bollarna i samma serie, så kanske. Vi får se. Synd på kartan bara.

   Radera
  2. Vita väggar de övriga, men har spanat på bollarna i samma serie också. Kunde dock inte bestämma mig så inleder med vita väggar + fågeltapeten :)
   Kartan är ju nog finast egentligen, men vad var priset?

   Radera
  3. Beroende på väggens mått förstås, men över 300 med en tre meters vägg. Iiiik!

   Radera
  4. Urk. Blir kanske aningen dyrt för en tre meters vägg. Fågeltapeten blev ca 120 för tre meter vägg. Betydligt mer överkomligt :)

   Radera
  5. Oja, 120 låter nästan billigt i jämförelse (tjejmatten igen)! ;-)

   Radera
 3. Fram med en OH-apparat, blyertspenna och tapetrester och så gör du en alldeles egen världskarta á la Petra W ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, har nog tänkt tanken! Grannen har en OH, så åtminstone är det genomförbart rent praktiskt. Och tapetrester lär vi ju också ha i mängd och massor. Hmmm... :)

   Radera
  2. Kanske måla kartan på väggen? Eller anlita en hobbykonstnär? Finns säkert någon där ute som kunde måla en motsvarande (eller bättre?) karta på lillemans vägg? :)

   Radera
  3. Mmmm, tankarna rullar här. Men jag undrar om jag skulle få det bra. Och ett sånt projekt måste ju ta en massa tid - och blir kanske lika dyrt som tapeten om man ska betala nån att göra det. Och fåglarna är ju nog rätt så fina. Ååh, jag vet inte. Ska sova på det! ;-) Tack för dina tankar!

   Radera
 4. Japp, H&M:S barnkollektion är nog helt ny för hösten. Jag är lite tudelad till den...tyckte den var lekfull och rolig, men allt var i samma stil och har man en annan stil än den så kanske prylarna inte passar så bra. Men de är fina där de passar! :-)

  Det där med tapeter är nog himla svårt! Jag är inte så jätteförtjust i karttapeten, tycker den är lite rörig och speciellt i ett barnrum där det annars också är rörigt och mycket saker. Vi valde ju rutigt på två väggar och ljusblått målat på de andra två. Tanken med det var att tapeterna kanske "står sig" lite fler år än om man tar en riktig barntapet. Men sen å andra sidan är det ju rätt så billigt och enkelt att tapetsera en ny fondvägg när man tröttnat, så kör på det du gillar! :-) Fåglarna och träden var söta och traktorn var jättehäftig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att jag har så lätt att "falla för" alla barngrejer just för att rummet inte finns ännu och stilen inte är spikad. När det väl är klart är det säkert lättare att koncentrera sig på möbler och saker som i alla fall passar ihop litegrann, haha.

   Alltså ni tapetserade två väggar och målade två? Jag har nog funderat på att komplettera en galen vägg med tre vita, men det känns så dumt att köpa vita tapeter. Men man kan ju faktiskt måla dem då... Jaa, jag undrar om det överhuvudtaget är möjligt att flumma mera än mig just nu... ;-)

   Radera
  2. Båda kortväggarrna är målade i ljusljusblått medan de andra två (som alltså är mittemot varann) är tapetserade. Den ena rutiga är ju en låg vägg eftersom vi har snedtak (syns på de senaste bilderna från hans rum). Jo, vit tapet är lite onödigt, då skulle jag nog måla istället.

   Radera
  3. Stort tack för dina kommentarer här, för nu lutar det åt att måla! :) Fågeltapeten är så gott som spikad på en vägg, så plockar vi en färg ur den att måla resterande tre med. Tummade på den i går och den är riktigt, riktigt söt - och som du säger: en fondvägg är ju lätt att byta ut om det blir aktuellt om några (många) år!

   Radera
 5. min systerpojk had fått en fondvägg i ljus blå/turkos me en massa svartvita mumin figurer på, jag smälte! den va köpt på brändö färg i stenhaga...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter verkligen bra, måste kika nästa gång vi har vägarna förbi där! Tack för tipset!

   Radera