tisdag 14 augusti 2012

Historien om sovrummet

Eller sovrum och sovrum. Det är det rum vi, tillfälligt, sover i just nu, tills de rätta sovrummen nere i källaren blir klara.

Och det är väl precis så det blir i ett rum som inte används på det sätt som det var tänkt. Provisoriskt. Storleksmässigt räcker rummet inte till för en 180-säng och en spjälsäng, men likaväl är det så vi har det. Just nu är vi inne på den tredje möbleringsvarianten (ja, det finns så många!) och jag undrar om den inte är den bästa. Fönstren får agera sänggavel, då spjälsängen står längs med väggen, och det funkar. Nattduksborden ryms till och med på var sida om sängen, vilket inte varit fallet i de tidigare möbleringsförsöken.

Nå, månne inte det blir ett roligare rum när det får fylla sin funktion. Fast - hur möblerar man ett kombinerat gäst- och lekrum?

4 kommentarer:

 1. Kan bara säga att jag vet hur det är att sova trångt ;) Vi är fyra pers i ett litet sovrum för tillfället och A måste klättra över vår fotända-gavel för att komma till sin säng ;) Men allt är relativt.. Sådär bodde man förr så varför skulle det inte gå nu när man dessutom är medveten om att det är tillfälligt?:) Mysigare än oss har ni det iallafall :) Du har ju till och med orkat inreda snyggt!

  Från en sak till en annan. Var har du köpt den där lilla prydnadsängeln som du har (elr har haft?) i en glaskupa? Har sökt efter såna små änglar i vit porslin men hittar ingenstans! Minimani brukar ju ha en del såna grejer, men inte ens där har jag hittat...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, speciellt nu när det ändå bara handlar om månader innan vi kan flytta ner så känns det ok med lite tillfälliga lösningar. Ni vet ju också att det snaaaart blir annorlunda! Och ni kanske bygger huset klart innan ni flyttar in, och därmed slipper provisoriska alternativ i nya huset. ;-)

   Ängeln blev jag riktigt att fundera på, men jag är nästan säker på att den kommer från blomster i Korsnäs.

   Radera
 2. Hos oss var det samma sak - vi sov nere i arbetsrummet det första halvåret. Och det gick ju också förstås...

  Enkel fråga: skaffa den där soffsängen från Aikia, den som kan bäddas ut till dubbelsäng och har tre lådor under för förvaring åt leksakerna ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det är ändå lite skönt att höra att också andra har haft lite tillfälliga lösningar i sitt boende. ;-)

   Troligtvis blir det just den soffsängen, sen får vi se hur resten löser sig.

   Radera