fredag 24 augusti 2012

Skåpat

Gårkvällen tillbringades på Ikeas hemsida, framför planeringsverktyget till garderoben PAX. Till vår stora garderob är skåp och hyllor både planerade och köpta, men till övriga sovrum har planeringen lite lämnat på hälft. Jag antar att vi kör på två likadana garderober på 100 cm vardera i de båda rummen, men vad som borde ingå in dessa skåp känns ännu oklart. En meter är ändå ganska snålt med utrymme, så lite trolleri vore på sin plats för att få mesta möjliga ur det utrymme som finns.

Barnvänligt ska det naturligtvis vara, då det är barnkläder som ska förvaras i skåpen. Och det är kanske just det som gör det svårt. Planen nedan känns alldeles för futtig, samtidigt som det är den jag återkommer till gång på annan då jag förkastar alla andra funderingar.


Två femtioskåp bredvid varandra är också ett alternativ, men logiskt sett så "äter" ju mellanväggen utrymme, även om det ser rymligare ut än skåpet ovan.Finns det någon som sitter på det självklara svaret på hur den perfekta garderoben ser ut? Eller som annars har kloka råd att komma med? Kommentarsfältet står öppet för förslag!

10 kommentarer:

 1. M & J har bara varsin liten byrå och det går också fint, än så länge ;) Men när vi gör om vinden lär de ju nog få egna skrubbar. Personligen ser nedre bilden bättre ut enligt mig, men smaken är ju som baken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, blir allt mera inne på 50+50 jag också. Vi har, precis som ni, en byrå nu, men det börjar bli trångt... Eller så är det bara dags att städa bort det som har blivit för smått, haha.

   Radera
 2. W har ett 60 skåp med hyllor nertill och stång högst upp, det har nog räckt bra hittills men klädplaggen blir ju bara större med åren... Tycker inte att vi behövt särskilt mycke stång, vi har väl inte så mycket fina kläder kanske? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmm, kanske det skulle räcka med stång i bara ett av skåpen, om man kör 50+50... Så blir det mera hyllor och lådor i stället. Tål att tänkas på! Tänx!

   Radera
 3. Ett skåp med stång och lådor/korgar längst ner och ett skåp med hyllor/korgar/lådor? Håller med Sofia, N och A delar klädstång hittills och det funkar bra fastän A har "klänningsmani". Men som sagt, behoven ändras väl med åren...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har varit lite fast i hur fullpackad stången i min barndomsskrubb var. ;-) Visst ändras behoven med åren, kanske man inte behöver två stänger då man är en liten kille... Ska nog rita lite ikväll också, haha.

   Radera
 4. Dottern får två 60 skrubbar i sitt rum, en med stång en med hyllor/korgar. Tror jag. Hoppas jag. Gav nämligen skrubbtillverkaren relativt fria händer att hitta en fungerande lösning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, HUR vågade du det?! Och varför har jag inte gjort så?! Fast nu har jag nog nästan bestämt att vi kör på två 50-skåp med stång i ena och lådor&hyllor i andra. Hepp.

   Radera
  2. Ja, haha! Hur vågade jag. Nä, men tänkte som så att man har ju en tendens att få allt tt funka ändå och en skrubbtillverkare borde väl ha ganska bra koll på vad folk vill ha och inte ha... + att jag slipper huvudbryet att planera den ultimata skrubben själv :)

   Radera
  3. Du gjorde helt rätt. För huvudbry är det minsta man kan kalla det! Men nu tror jag väl att vi är nödja... På tiden med tanke på morgondagens utfärd till... Tammerfors! :-)

   Radera