onsdag 2 januari 2013

Grovköket del ett

Egentligen är det dumt att visa pågående projekt. För det som vållar lyckorus i en själv, kanske bara ser halvfärdigt, stökigt och tråkigt ut i andras ögon. Men jag kan ändå inte låta bli.

För om fågelväggen i barnrummet var spännande, så är det här spännande i en helt annan skala. Att ha ett grovkök. Eller ja, snart i alla fall. Inredningen är nästan färdigmonterad och rummet ser ut därefter. Men vet ni, att se tomma skåp - utrymmen som vi (nästan) har lärt oss att leva utan - är himla trevligt. Antagligen kommer också de här skåpen och lådorna att fyllas i rask takt, men ändå. Förvaring.


Inredningen i grovköket är så gott som densamma som i köket, så på det sättet är det inga överraskningar. Enda skillnaden är väl att överskåpen går ända upp till taket och att diskhon är en rund variant som vi båda blev förtjusta i. På väggarna mellan bänk och skåp ska det vara vitt kakel, och den turkosa färgen som syns nu är fuktspärren.


Kaklet har jag visat tidigare, i måtten 10x20 och med en fasad kant.

Tvättkorgar har slumpen bestämt att det ska vara tre av. Ljust, mörkt och handtvätt, kanske? Det finns annars rätt mycket man kan säga om tvättkorgar, till exempel att det här antagligen är enda gången i livet då man ser bottnen... och som man frivilligt fotograferar och visar dem... Just nu är de hursomhelst en källa till iver hos oss.


Ja. Ett grovkök alltså. Det av källarens rum som jag har saknat allra, allra mest under tiden vi har bott i huset. Nu är det bara resten kvar.

4 kommentarer:

 1. Lyckliga dej som får ett sådant grovkök.
  Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns riktigt, riktigt bra att grovköket är på gång! :-)

   Radera
 2. Jag kan förstå din iver över ett grovkök.:) Det kommer att bli så fint så! / C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ivern är stor! :-) Nästan så man tror att det ska bli kul att tvätta, haha.

   Radera