måndag 7 januari 2013

Grovköket del två

I grovköket är alla skåp och lådor på plats, och även om den turkosa fuktspärren gör lite ont i ögonen just nu så känns det himla bra. Visst, det är inte bara att bära ner maskinerna och aktivera rummet (som man kanske helst skulle vilja), men så småningom i alla fall.


Till vänster om fönstret som syns i bild finns en ytterdörr. Det är den ytterdörren som syns nere till vänster på headerbilden av huset här ovan, om någon undrar. Tanken är att vi framöver ska få till någon slags stentrappa i slänten, så att det skulle vara naturligt att komma in den här vägen om någon av familjemedlemmarna till exempel råkar ha extremt smutsiga galonbyxor på sig när man kommer hem... Den stora golvsilen innanför dörren tippar jag annars vara en av de många saker som man inte "kan leva utan" sen när man väl har upptäckt att den finns. Eller?!

 På andra sidan rummet finns plats för ytterkläder och ett torkskåp.

15 kommentarer:

 1. Det tar sig börjar se riktigt snyggt ut =) Jag har en utmaning till dig (på finska) i min blogg =)=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ska gå in och kolla bloggen! :-)

   Radera
 2. Måste fråga dig nu hur ni gör. Kommer ni att ha torktumlare OCH torkskåp eller hur gör ni? Här står vi med ritningarna i handen och funderar och dividerar. Lutar mot att det blir ett torkskåp...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes, vi kommer att ha både och. Torktumlare har vi sen tidigare, men sen upptäckte jag torkskåpets storhet på jobbet för några år sedan. Man kastar ju inte direkt in blöta halare och galonkläder i torktumlaren... Därav beslutet att ha båda. Närmar det sig?

   Radera
  2. Vi är absolut det närmaste vi nånsin varit ;) Nä men seriöst, så blir det nog inom den närmaste tiden som gamla golvet far ut och det nya gjuts. Sen är det BARA att vänta på att det ska torka :D

   Radera
  3. Haha, är det inte lite skönt ändå att man alltid är närmast man någonsin varit...? ;-)

   Radera
  4. Jo, visst är det så, men eftersom jag aldrig haft nån riktig tvättstuga, så väntar jag faktiskt mera på bastun ;) Tvättstugan känns bara som en bonus, för det går ju nog på nåt sätt utan också :)

   Radera
 3. Snyyyggt, nu blev jag lite grön i ansiktet!!! Precis så vill jag också ha det, inte vaniljfärgade skåp med ek-gavlar som det skulle vara för 10 år sedan...URK!!!

  Ha det bra,och njut av ert fina hjälpkök!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för fina ord! Men så är det ju, tiden rullar och modets nycker kommer och går. Kan visst vara att helvitt är hopplöst ute om några år...

   Radera
 4. Så snyggt! Ang. golvsilen så kan jag säga att vi aldrig har använt den på det sättet som det är tänkt, alltså att spola av stövlar. Skulle nog skvätta runt halva grovköket om man gjorde det hos oss. Så vi spolar av stövlarna ute på trappan och ställer sen in dem ovanpå golvsilen för att torka. Så på det sättet är jag nog nöjd med den ändå :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den fyller ju sin funktion på det sätter också! Tänker också att den kan funka med fyra smutsiga hundtassar, men vi får väl se... ;-)

   Radera
 5. Wow, vilket fint grovkök! Ser ju lyxigt och STORT ut :) Hur stort är ert hus egentligen?:) Ser ju rätt maffigt ut med källarvåning o allt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi bestämde tidigt att vi skulle bygga sluttningshus med källarvåning, eftersom det var en sådan tomt och då blev det nog lite större än man kanske hade byggt om det hade blivit ett enplanshus. Totalt är huset 194 kvadratmeter, så knappa hundra per våning. Från andra sidan ser huset desto mindre ut, eftersom man där bara ser den övre våningen... ;-)

   Radera
 6. http://www.coolstuff.se/Chick-a-Dee-Brandvarnare

  Eftersom du har fågeltapeter ,borde du ha fågel-brandvarnare också:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahaha! Jamen visst borde jag ha en sån?! Helt fantastisk!

   Radera