fredag 8 februari 2013

Just nu

Om man bortser från saknaden som garanterat kommer att uppstå, så väntar en himla trevlig helg. Maken och jag ska på tumis besöka finaste vännerna i Åbo och för första gången få träffa deras lilla prinsessa. Det är ju inte varje dag man hoppar i bilen och styr mot Åbo, så lite spännande är det allt. Att dessutom åka i väg utan barn gör det hela ännu mera spännande.

Och, som av en händelse, så råkar ju IKEA finnas där i närheten. Tänka sig!

Det här är drömlistan...

Bild lånad från ikea.fi

... och här är den verkliga - något mera realistiska - "listan". Men alldeles gott nog!


bild lånad från ikea.fi

Juniorsäng är det kanske inte riktigt läge för ännu, men säkert ganska snart. När vi så småningom "flyttar ner" så kommer ju sonen att få ett eget rum, även om han säkert kommer att sova i spjälsängen i vårt sovrum ett tag till i alla fall. Men, med eget rum följer en egen säng kan man tycka, och eftersom det här med barnsäng är en helt ny värld, så mottages tips på hur man riktigt ska tänka där med tacksamhet.

Sådär annars pågår en hel del trevligheter nere i källaren. El-killarna har varit här i veckan och lampknappar, uttag och allt vad det är börjar ta plats. Dessutom har vi äntligen belysning i trappan! Vägglampan med sken både upp och ner har hängt där ett bra tag, men den har varit alldeles mörk...


Tyvärr verkar det vara väldigt svårt att knäppa en bild som verkligen skulle visa hur lampan egentligen ser ut... För jag och min lampskräck gillar den faktiskt! Skenet är mycket trevligare i verkligheten än på bild i alla fall.

9 kommentarer:

 1. Jag kollade senast igår på samma säng åt tösen, men är också aningen obekant med barnsängsvärlden. Tycker den där gulliver är enkel och fin, men skulle gärna ha en med förvaringslådor under. Och givetvis fin. Till hösten blir det väl aktuellt med en säng, kanske. :)

  SvaraRadera
 2. Njut av er barnfria weekend! Säkert bra och nyttigt för både er och L. Ses på måndag!

  SvaraRadera
 3. Här har vi nog bytt till "växa-säng" flera månader innan 2-årsdagen. A klättrade över spjälorna strax efter 1,5 års ålder o det försökte vi undvika med E så bytte säng i god tid :) Vi har ikeas leksvik för tillfället åt E, finns ej till salu längre. Helt tillräckligt bra men byter kanske ut den sen när hon flyttarupp på vinden.. Skulle ha velat ha en juno/sebra, men priset är lite i överkant på dem. På asko har jag sett vita, snygga barnsängar med förvaring! Ha så kul i Åbo! Vad skönt med egentid :)

  SvaraRadera
 4. Tjinneling!! Den gråa fåtöljen är såå snygg. Tid på tumis är så skönt och behövligt att få ha ibland. Ha det gött =)=)

  SvaraRadera
 5. vi hade tur o fick ärva en juniorsäng av en släkting :) mannen höjde ena långsidan försäkerhetsskull, men någå större problem var det aldrig. sonen böt säng isamband med 2års dan. det gick problemfritt! vi bara förklarade att nu e han en stor pojke :)

  SvaraRadera
 6. Tack snälla ni för alla kommentarer! Jag har läst och begrundat, och nog nästan bestämt vilken sorts säng lilleman ska få. Ingen Ikea-säng i dag i alla fall... Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 7. Precis en sån lampa som jag sökt till vårt trapphus.VAR har du hittat den? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här hittar du den: http://www.lamppukauppa.fi/cubic. Ser att de inte finns i lager nu, men de kommer säkert.

   Radera