tisdag 14 maj 2013

Äventyret

Det ekar ganska tomt här inne på bloggen just nu, och en av orsakerna är den här:


Vi tog långhelg och hoppade på Viking Lines nya fartyg Grace. "Stor båt" blev favoritmantrat för den lille, även om han allt som oftast syftade på någon mindre puttrare än just den vi befann oss på.

Väl på andra sidan potten var programmet för de tre dagarna digert. Vi gästade härliga släktingar, shoppade billigt och mådde gott. De flesta av resans programpunkter var på den lilles villkor, däribland ett besök på ett av stadens lekland. Varför inget lekland finns i Vasa kan man undra, speciellt efter denna häftiga upplevelse. Leklandet i sig måste ha varit enormt ur barnaögon sett, med rutschkanor, klätterställningar, studsmattor och bollhav så långt ögat nådde. Vår lille kille var salig och rusade från en grej till en annan, samtidigt som jag försökte att inte tappa andan av hans våghalsighet. När leklandets maskot kom på besök var lyckan gjord, även om man kanske inte riktigt vågar sig fram och hälsa när man bara är ett år.


Lekland i all ära, men häftigast av allt var kanske ändå de här rackarna.


Djurparken vi besökte hade just den här säsongen besök av ett helt gäng dinosaurier, så levande som de bara kan bli. Med ljud, rörelser och verklighetstroget yttre kändes det onekligen som att förflyttas till en annan tid. De övriga - mer levande - djuren på djurparken gjorde heller ingen besviken, eftersom vi både fick höra lejonhanen ryta och se de små apornas dansande klättring i träd och lianer.

En bra resa, med andra ord. Mest tack vare fina släktingar som alltid, alltid tar emot med öppna armar. Guld värt!

2 kommentarer: