lördag 7 december 2013

I vardagsrummet

Jag fick huset för mig själv en stund i går och med Sanna, Shirley och Sonja på hög volym, snöfall utomhus och lunchen i ugnen passade jag på att ta fram kameran. Jag försöker fortfarande lära mig dess finesser, och med lite dagsljus ter sig fotograferande så väldigt mycket enklare. Med det inte sagt att bilderna är särskilt bra, men en vacker dag - kanske.


I vardagsrummet  har jag släppt in väldigt sparsamt med rött - en tomte som skymtar i högra hörnet bara - men det hinner säkert fyllas på de närmaste veckorna.


De stora stjärnorna i fönstren var plötsligt uppe förra fredagen, och sådana överraskningar gläds man åt att komma hem till, speciellt när arrangemanget kräver lite arbete på högre höjder än jag uppskattar. 


Maileg-tomten fick tack vare morfar och mormor följa med hem från Fannys butik, efter att familjens yngste utvecklade ett starkt tycke för den. Vilket både mor och son uppskattade...I ena hörnet står min stornäsade tomtesamling. I alla fall är det meningen att de ska stå där, dock är det inte bara Maileg-tomten som gillas av familjens yngste...Årets adventskalender bjuder på Mumin-figurer i mängder och med tanke på hur spännande varje lucköppning är, så känns den nog som en bra en.


Sex dagar in i öppnandet så stod alla små typer så vackert uppradade på vardagsrumsbordet. För det är ju så man gör med sådant som man tycker är fint, lyder säkert resonemanget... Tillsammans med Mumin & co hade också en guldig julgransboll (som han fick i adventskalendern på dagis) och en liten porslinsgris förärats platser gårdagens självständighetsdag till ära. Tjusigt.

4 kommentarer:

 1. Så vackert och stjärnorna är som gjorda för era ljuvliga fönster.
  Ha det så bra!
  Kram, Monica från MINA TV¨HEM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för snälla ord! Ha det gott, du med!

   Radera
 2. Ojoj vilka fina bilder, verkar nog som om du är vän med kameran! Själv tycker jag bilder inomhus är väldigt svåra att få till, speciellt nu när det är mörkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går väl an när motiven inte rör på sig, men håhåhåh att lyckas få en barnbild som inte är suddig... ;-)

   Radera