lördag 11 januari 2014

House Doctor

En mycket kär, och relativt ny, ägodel är det här skåpet från danska House Doctor. Jag blev blixtförälskad i det, och via Fanny hittade det sedan hem till oss. Utanför lillkillens rum är det den syn som välkomnar en när man kommer ner för trappan till vår källarvåning, och jag - jag storgillar.


Även om det är en nyproduktion, så kunde det ha hundra år på nacken; det doftar tjära inuti och är sådär lagom operfekt. Och färgen. Skåpet är varken grått eller blått, utan en perfekt nyans just där mittemellan, gott och inbjudande. Det som bara för ett år sedan skulle vara vitt, vitt, vitt har blivit något annat, min syn på färg i hemmet har breddats till att inte bara röra textiler - och jag fattar att det är en bit på vägen när det kommer till att utveckla det där som kännetecknar en själv i inredningen.

På nätet hittar man faktiskt House Doctors katalog i sin helhet, och det är med en viss risk jag klickar mig dit. För visst kliar det i fingrarna, speciellt när jag ramlar över det här lilla sidobordet.

Bild lånad från House Doctor

Det är fullkomligt ljuvligt, och även om jag inte har några mått så kan jag nästan redan se det på vår fattiga, lilla väggstump i hallen.

Bild lånad från House Doctor
Den här lampan är också rolig, lite som en ny variant på den nakna glödlampan som man sett här och där ett tag nu. Jag är verkligen ingen lamp-tjej, och jag misslyckas oftare än jag lyckas då det kommer till det här med att välja rätt i belysningsdjungeln. Men den här känns faktiskt riktigt, riktigt häftig. Säkert är prislappen riktigt, riktigt saftig också.

Utöver dessa två pärlor finns det otroligt mycket annat vackert att vila ögonen på i katalogen, vilket innebär att det kanske är klokast att inte bläddra runt särskilt länge, så man blir alltför förtjust....

2 kommentarer:

  1. House Doctor har så mycket snyggt! Funderar på att köpa lite HD-grejer från Confident Living.........

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att de har! Jag är HD-novis, men man lär ju sig... ;-)

      Radera