söndag 9 februari 2014

Watson och Buzzador

För inte så länge sedan blev vi kunder i Anvias fibernät, och som av en slump ramlade en Buzzadorkampanj om just Anvias tv-tjänst Watson in i samma veva. Watson samlar vårt lands populäraste tv-utbud, Makuunis filmutbud och betal tv-kanaler på ett ställe och detta genom hemmets wlan-nät.

Jag nappade och fick därmed bland annat tre koder med vilka vi gratis fick hyra lika många filmer ur Makuunis filmutbud, som alltså finns tillgängligt under nämnda tv-tjänst. I kampanjen ingick också en gratismånad för att bekanta sig med just Watson, men eftersom vi redan råkade vara nyblivna Watson-kunder så var det kanske filmkoderna som var trevligast att få...


Sagt och gjort, två helger i rad har vi testat att hyra film via Watson. Det är inte svårt, man bara bläddrar fram en film man vill se, klickar på "hyr" och matar in sin kod alternativt betalning - och så ska man ha en hyrfilm i sin tv för 24 timmar framåt.

Förra helgen gick det bra, vi hyrde och jag somnade - ungefär som förväntat. I går kväll gick det inte lika bra. Själva hyrandet och "betalandet" gick förstås bra, men någon film kom aldrig. Eller jo, det står att vi har en film, och att de 24 timmarna räknar ner, men när vi försöker starta den så är det svart i rutan. Så hade jag hyrt och betalat en femma på riktigt, hade jag nog varit ganska sur.

Och, "Makuunis omfattande filmutbud"... Hmm, vi sökte bland annat "World War Z" utan framgång, så jag antar att Makuunis filmutbud i fysiska butiken och Makuunis filmutbud i Watson är två skilda saker. "Börja titta på en enhet och fortsätt på en annan" står det också i informationen som kom, och det verkar förstås bra. Men. Vi har heller inte fått det att funka, och det kan ju helt och hållet bero på oss själva. Antingen funkar det inte, eller så är det rent tekniskt så svårt att man inte fattar. Oberoende av orsak så är det kanske inte så bra... 

Så jag vet inte. Jag är inte alls övertygad om att Watson är så bra som reklamen låter påskina. Vi har också haft lite problem med störningar i nätet, men det hör kanske inte hit. Detta ska förstås inte vara en recension över vad vi som nyblivna kunder tycker om Anvias fibernät, utan om Buzzadorkampanjen om tv-tjänsten Watson. Men de går ju lite in i varandra, och vad jag egentligen tycker kanske detta inlägg hintar om. Trist, eftersom det låter så bra och jag faktiskt vill gilla det.

-

Om du också vill testa saker gratis, så är det lätt att bli en Buzzador. Här kan du registrera dig.

2 kommentarer:

  1. Vi har också just fått Watson installerat och tycker nog att vi är nöjd, Har dock inte provat att hyra film men i alla datorer och surfplattan funkar det utmärkt! Tog i och för sig ganska länge innan det "kopplade" första gången, hann logga ut. Sedan har det inte varit nått bekymmer. Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi fick det också att funka i mobilen nu. Tidigare har det stått att det har varit för många enheter (EN tv...), men som sagt nu funkade det. Bra det! :-)

      Radera