fredag 7 februari 2014

Mattor

Vi har inte så överdrivet många mattor i vårt hem, men jag märker att jag med åren gärna tar in allt fler. Och, medan många faller för H&M:s alla ljuvliga kuddfodral, så klickar jag runt bland mattorna. För nog är de tjusiga...

Jag antar att zebran så småningom kommer att flytta ut ur de flesta hem, men än så länge gillar jag så pass att den här mattan gärna skulle få flytta in. Och jo, kuddfodralen också såklart. Jag gillar speciellt det beiga, roligt med lite nya färger på bekanta mönster.


Bild lånad från H&MHome


Mattan nedan jag faktiskt redan klickat hem. I mitt huvud skulle den bli perfekt i "korrridoren" i källaren.  Men, med mattan i hand så insåg jag ju att 140 cm var allt för futtigt och att den inte alls kom till sin rätt där.

Bild lånad från H&MHome


Himla synd alltså att alla dessa pärlor till mattor bara finns i modell yttepytte, d.v.s. 140x80. Något större och jag hade inte tvekat en sekund att byta ut mattan i vardagsrummet, till denna:


Bild lånad från H&MHome

Åh. Så. Tjusig.

Sen kan man ju alltid fundera på hur många tantpoäng det är att surfa mattor en fredagskväll, men det kanske vi inte reflekterar över desto mera just i dag.

Uppdatering en stund senare...
 
Titta, så läcker matta, i vettiga mått, som dessutom råkar finnas på Campadre idag! För 152 pengar "bara"... 


Om du vill bli medlem (gratis såklart) i shoppingklubben Campadre, så kan du anmäla dig här.

6 kommentarer:

 1. När du nu är inne på mattor så kan jag meddela att jag släpade fram en 5 meter lång matta till köket. Min mammas farmor har vävt den någongång här i granngården och den är riktigt fin, dock smutsig som bara den. Är dock osäker om den gör sig alls i köket, men det är enda stället dit den går. Svårt annars det här med mattor. Och dyrt. Har en från ikea i vardagsrummet, en mammas avlagda i hallen och en som mommo har vävt i sovrummet. Är inte riktigt nöjd med någon, men det är som det är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Häftigt med 5 metersmatta i köket! Det blir högtryckstvätt i sommar, med andra ord! :-) Jaa-a, svårt och dyrt med mattor. Jag har också svårt att föreställa mig hur olika mattor ser ut på plats, så det blir så lätt alldeles fel. Urk.

   Radera
 2. Det här med mattor är svårt, brukar själv hitta en massa fint med det är alltid fel storlek eller så är priset för högt för en fattilapp =) Hittade faktisk en fin matta idag som jag funderar starkt på =) bara gubben godkänner den ;) Hm har super fina mattor skulle också gärna vilja se lite större storlekar =) Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske man borde höra sig för till H&M, med lite tur är det kanske större mattor på kommande.

   Radera
 3. En sån här suktar jag efter http://www.asko.fi/matot/kudotut-sileapintaiset-matot/13411/agadir-matto Fin och en passlig prislapp :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen visst! Den var jättefin. Tillräckligt billig för att sluta sukta och ta hem också!

   Radera