måndag 30 juni 2014

En sommarvecka

Med endast en gemensam semestervecka innan det var dags för maken att i dag återvända till jobbet, så gjorde vi verkligen vårt bästa för att få ut så mycket som möjligt av den. Förra veckans tisdag styrde vi således bilen mot de södra delarna av vårt land, och besökte under några dagar både Mumindalen och de goda vännerna som har bosatt sig i Karis. Och, det blev lite som två semestrar i en - och en alldeles lagom tripp att göra tillsammans.

I Mumindalen var det, galonväder till trots, generöst med kramar och trollen bjöd också på en trevlig teaterföreställning som fängslade familjens yngste. I fantasins värld är allt möjligt och nog är det fantastiskt att iaktta de stora, förundrade ögonen som upplever det som händer runtomkring.
Muminhuset i sig var mycket häftigare än vad jag hade föreställt mig, eftersom det var stora ytor och många våningar. Den lilla virvelvinden rusade genom det hela ganska snabbt, medan jag imponerades av de olika rummen och hittade roliga detaljer här och där. Vem visste till exempel att Muminpappan föredrar Bowmore-whiskey?! Åtminstone låg det en i hans skattkista...


Utöver resans huvudmål, så hann vi förstås med ett och annat pit-stop också. Här i Fiskars.


Sedan, vid hemkomsten från "södern", vände maken i dörren och åkte på helt andra äventyr, nämligen årets postrodd. Tyvärr inhiberades den traditionsenliga rodden på grund av vädrets makter och hård sjögång - men en upplevelse var det såklart ändå. Båten är en av de gamla båtarna i fiskartorpet här i Harrström, som under vintern har restaurerats.


Själv hölls jag heller inte hemma över helgen, då en av de närmaste barndomsvännerna ska bli fru och därför firades med buller och bång i lördags. Roligt var bara förnamnet och kvällen blir nog ett minne för livet för oss alla som var med.

En lugn och stilla semester-måndag på det, med avslutande kvällspromenad i det bästa sällskapet och i den bästa miljön (hemma!) och livet känns himla bra. Borta bra, men hemma bäst!


4 kommentarer:

  1. Här blir det ett besök på Mumindalen om några veckor också. Det blir vår tredje gång där, fast första gången för minstingen, så det ska bli kul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir det säkert, trevlig resa till er sen när det bär av!

      Radera