söndag 15 februari 2015

Here we go again


När man står i beråd att så småningom fixa till ytterligare ett barnrum, så är det onekligen väldigt roligt när inredning för barnrum verkar stå högt i kurs både här och där.

Till exempel favorit-småttis-klädmärket Newbie från KappAhl lanserar så småningom en Home-kollektion, med inredningsdetaljer för de allra minsta. Detaljer som fotoramar, vimplar och klädhängare har jag förstått ska ingå i kollektionen, och precis som för kläderna så kommer bomullen att vara 100 % ekologisk. Färgskalan verkar också vara samma "aaah-så-gulligt" som i de tidigare klädkollektionerna, det vill säga ljusa neutrala toner och pasteller - vilket passar mig perfekt.


Bilder lånade från KappAhl


Men, i dag var det inte den kommande Newbie-kollektionen som fångade mitt tycke. I stället såg jag de nya tavelmotiven som Fanny har tagit in till sin butik House by F.


Alldeles underbara prints gjorda på originalmålningar i akvarell, fyllda med mystisk fantasi och en gnutta barnslighet. När var och en av figurerna dessutom har egna namn och egna magiska egenskaper, ja - då smälter jag. Väggarna i det rum som ska komma att bli barnrum nummer två har ljusa, neutrala tapeter och en Miss Ester eller en Mr Eric känns som en alldeles självklar kompis att hänga upp.

2 kommentarer:

  1. Har du märkt att också Bloomingville gör en barnkollektion! Jag gillar den jättemycket. Tycker också det är kul att stora företag satsar på inredning till småfolk :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag såg det häromdagen då Anna-Lena bloggade om den. Superfina grejer! Kul är ordet!

      Radera