måndag 16 februari 2015

Din tur!

Till och med treåringen förstår att det här med att vara väntande dagledig innebär något alldeles speciellt, så pass speciellt att vi redan har hunnit spela fem omgångar Domino innan klockan ens är åtta och innan köksbordet hunnit bli avtorkat efter morgonmålet.


Men visst, det gäller att vara snabb om man ämnar knäppa en bild av den spelande killen. Hallå, koncentration, mamma!

På tal om spel. Tomten fyllde vårt ganska tomma spellager för de minsta, och sedan dess står både Memory, Mumin Choko och just Dominospelet ovan ständigt framme på köksbordet. Väldigt många spel kan ju användas i pedagogiskt syfte, och plötsligt av bara farten har barnen på ett roligt sätt lärt sig både färger och siffror genom att leka. För att inte tala om turordning, att ta både vinster och förluster på ett bra sätt och det ack så viktiga följandet av instruktioner.

Och det är kanske dit jag vill komma. Efter att ha surfat sällskapsspel för treåringar och uppåt, så tycker jag att många är lite väl dyra, samtidigt som jag inte får grepp om huruvida de är för simpla för sitt pris eller inte. Samtidigt är jag säker på att det finns riktiga pärlor till sällskapsspel där ute, och att jag helt enkelt inte har hittat dem ännu. Kanske någon har ett bra tips?

6 kommentarer:

 1. Gros har i alla fall förr haft många prisvärda och bra spel för småbarn. Ett hett tips är "Var är katten", väldigt enkla regler och kul för både stor och liten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar! Jo, jag gissar att jag hittar bättre och mera i speldjungeln i just exempelvis Gros snarare än nån webshop. Vid nästa Vasa-besök! Undrar också om det inte är just det där katt-spelet som är så poppis på dagis. Säkert.

   Radera
 2. Här är favoriten just nu Didi Dotter, ett spel där man snabbt ska samla ihop ägghalvor och fylla sin ägglåda �� roligt för både yngre och äldre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antecknar namnet! Gillar också ditt inlägg med spelens topp-5! Perfekt för oss! :-)

   Radera
 3. Filip och jag spelade mycket när han var mindre. Stekta ägg-munapeli, där lärde han sig siffror. Fånga ballongerna där lärde han sig färger och lär dig läsa ABC lärde han sig bokstäverna :) /Sussie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sussie! Vad kul att du kikar in här! :-) Jaa, spel är nog superbra då det kommer till att lära sig allt möjligt på ett riktigt roligt sätt!

   Radera