tisdag 3 mars 2015

Morgondagens telefonladdare

I går sa det BOM och så svämmande internet över av IKEA:s nyaste nyhet: den första kollektionen av heminredningsprodukter med integrerad, trådlös laddning för smarta telefoner. Snart kommer det alltså att vara möjligt att ha ett sängbord, skrivbord eller kanske en lampa som samtidigt fungerar som en trådlös laddningsstation.
Att man ogillar sladdhärvor är ju en aspekt av det hela - men åtminstone jag lyckas ofta tömma telefonens batteri på mindre än ett dygn, vilket betyder att den ibland ska laddas under dagens lopp och inte bara på natten. Och då vore det minsann toppen att bara sätta den på en liten metallplatta på ett bord eller en lampa, snarare än att flytta på sladdar hit och dit. I-landsproblem visserligen, men klart lockande ändå.

 
Tack vare en trådlös lösning, där flera funktioner kan användas samtidigt så kan vi exempelvis få ljus av lampan på samma gång som smarttelefonen trådlöst laddas. Och det är just den mindre lampan nedan jag gillar mest av de produkter som presenteras - lite fulsnygg så där.


Och titta vilken bild jag också hittade. Nog skulle det locka lite att köpa ett kit och bygga sin egen laddstation i köksbänken...Bilder: IKEA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar