söndag 15 mars 2015

Sköna, ljusa söndag

Okej att hela bloggvärlden svämmar över med glädjehälsningar till ljuset just nu - här duggar de ljusrelaterade inläggen också tätt. För nu känns det. Meteorologerna lovar dessutom fortsättning några dagar till, vilket till och med får den här extremt höggravida och därmed rätt så orörliga modern lycklig. Treåringens iver går det förstås inte heller att ta miste på - Pukyn är framme och även om den har stått i garaget hela vintern så går den ännu under namnet "nya cykeln" då den införskaffades på sensommaren i fjol och därför aldrig hann användas sådär extremt mycket. Ni vet ju hur en lillkille visar glädje över en så liten sak som att kunna ta den nya cykeln på tur, med studs i benen och glittrande ögon, vilket får vilka föräldrahjärtan som helst att bli alldeles bubbliga.

Men jo. Tillbaka till ljuset. Hos oss var det väckning strax efter klockan sex i morse, och mina argument om att det fortfarande var natt ansågs icke sanningsenliga. Nä mamma, titta de e morron. Och visst är det lättare att anse morgonen kommen strax efter klockan sex i mitten av mars än i  november, så länge solen kastar ljuva strimmor på golvet och inga lampor behöver tändas. För nu är det ju faktiskt så, att ljuset kallar på en och lockar till uteliv.

Eller som min fina vän sa i går - det blåser inte ens på Kvännback - vilket var alldeles sant. Graderna kryper uppåt så fort solen, som en gammal vän, kikar fram och värmer både skinn och själ. Och igår blåste det inte ens på Kvarnbacken.

En annan som gillar de behagliga solstrålarnas värme är den här typen.


Annars då? Pörtomloppis öppnade sina dörrar i går och levererade för både stor och kommande liten. Två ordentligt fyllda påsar för lite på 30 euro är klart godkänt, och vid hemkomst var glädjen stor över bland annat nytt pysselmaterial och en ny cool jeansjacka till sommaren. För coola jeansjackor, sådana kommer det att vara bra att ha riktigt, riktigt snart.

2 kommentarer:

  1. Nog är det litet svårt att hålla tillbaka glädjen över solljuset nu! Låter som om du utnyttjar dygnets timmar på ett bra sätt! Loppiset har jag inte besökt. Borde ha stått där och sålt själv. Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  2. Det går ju bara inte att hålla tillbaka, nu kör vi =) Mera sol och värme nu bara, komsi komsi. Så himla skönt. Ha det best =) och njuuut....

    SvaraRadera