måndag 9 november 2015

I en tvättstuga nära mig

Det här rummet, du vet. Man vill ju ogärna benämna det som hemmets tråkigaste, men men...
Med små barn känns det ju då och då som att man bor här inne. Om man ens har lyxen att ha ett grovkök. När storebror var bebis och vår nedre våning ännu inte var klar, så hade vi tvättmaskinen i ett minimalt utrymme - och det gick såklart det också. Men med rejäla tvättberg är det tacksamt med en rejäl tvättstuga, så är det bara. Så jag är tacksam och glad över vår, även om man händelsevis kan hitta mig muttrandes just i det här rummet.

Förresten så fanns det en tid då jag älskade Vanish. Duttade lite i så gott som varje tvätt, sådär för säkerhets skull och inbillade mig att det var bra grejer. Att jag hade väldigt fel har jag ju konstaterat för länge sedan, eftersom den enda fläckborttagaren jag numera använder är den här.
Enjos olivtvål. Jag skojar inte, den tar allt. Nu senast hade vi en liten blåbärsincident på en mindre golvmatta, och jag hann faktiskt bli lite, lite orolig att utmaningen kanske skulle bli för stor. Men icke. Mattan är både blåbärsfri och mycket vitare än jag minns den, hah.

Och förstås, nu i bebistider - när jag rätt så ofta står och gnuggar diverse fläckar - så känns enjotvålen som det bästa alternativ som finns.

Tur att man blir klokare med åren.
6 kommentarer:

 1. Vilken ljus och luftig tvättstuga! Förstår att du är tacksam för den!
  Håller med om att tvålen håller vad den lovar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, den är nog rätt så bra fast jag morrar ibland... ;-)

   Radera
 2. oj oj enjo, gillar oxå tvålen. världen är så mycket bättre med snälla tvätt- och städmetoder :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant, både i det lilla och det stora. :-)

   Radera
 3. Var hittar man olivtvål? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder som sagt Enjos, som jag köper från återförsäljaren Camilla. (http://www.rentmedenjo.blogspot.fi/) Men är lite osäker på om det funkar att beställa per post via henne, eller om du i så fall borde leta efter någon återförsäljare i din närhet.

   Radera