söndag 8 november 2015

You´re one in a minion!

Farsdag i dag och tid att uppmärksamma och fira karlarna i våra liv lite, lite extra! Men med färdigpysslade farsdagskort till alla tre - pappa, morfar och farfar - sedan några dagar tillbaka, så blev det något helt annat i går kväll...

Hos oss gillar vi som bekant enkla pyssel, som går snabbt att genomföra och där barnahanden får jobba aktivt och med passande utmaningar. Att knåpa ihop ett alldeles eget bokmärke visade sig ligga precis rätt i både tidsåtgång och kunskapsnivå, och då storebror verkligen visar glädjen i att kunna själv - då känns det bra också för mig. Jag ritade konturer på pastelliga papper, den lilla saxen gick varm och tio minuter senare hade vi ett alldeles eget minion-bokmärke.  

Jaa, nu kan vi läsa Kalle Skavank! tyckte lillkillen - och i barnavärlden är det säkert viktigt med ett bokmärke om man ska ta sig an de lite tjockare böckerna, de som man inte läser ut på bara en sagostund.
Koncentration, skaparglädje och ögonglitter är sådant som påminner mig om att njuta av det lilla. Som dessa små, kreativa stunder av tillsammans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar