torsdag 5 november 2015

Se till att synas i mörket!

Nära-ögat-upplevelser.

Allt för ofta har jag under de senaste veckorna läst om sådana i de sociala medierna. Bilister som nästan-nästan har kommit i närkontakt med mörkklädda cyklister eller promenerande reflexlösa motionärer.

Och olyckligtvis inte bara nära ögat. I går kväll läste jag ett inlägg där det inte längre var frågan om något nästan - utan en otäck hjärtskärande verklighet, där en kvinna faktiskt hade kört på ett barn. Ett barn som inte syntes i vårt novembermörker och som kunde ha fått sätta livet till på grund av det.

Mycket kan man sätta på något slags misstags-konto här i livet. Olyckor. Otur. Glömska.

Men att inte synas i mörkret är inget misstag. Det är mitt och ditt ansvar att se till att våra barn, liksom du och jag, syns på vägarna och i trafiken. Ett livsviktigt ansvar.
Den lilla lampan på cykelstyret, den här, blev förresten väldigt snabbt en kär liten ägodel för en lillkille som inte låter mörker vara något hinder. Vi var i shoppingtagen i Molpe häromdagen - tomtens säck, och sånt - och precis när vi skulle åka kom omtänksamma Eva springande med något litet och gult till vår glatt överraskade fyraåring.  

Wow mamma, titta vilken cool lampa!  Själv har jag lite svårt att fatta hur en så förmånlig och pytteliten sak faktiskt kan rymma så otroligt mycket lampa.

Så. Reflexväst och lite extra belysning. Troligtvis den billigaste livförsäkringen man kan ha.

1 kommentar:

  1. Jag köpte också fina lysande små ledlampor att fästa i jackans dragked till alla oss i familjen från claes ohlson som tillägg till vanliga reflexerna! Det är så viktigt med reflex för nu innan snön syns man verklige inte alls!

    SvaraRadera