söndag 22 november 2015

Snöbollar inomhus

Så länge man har garn, trälim och ballonger hemma behöver man inte stå sysslolös när ivern faller på, för det är faktiskt hur enkelt som helst att göra egna snöbollar att hänga upp lite här och där nu när det vankas vinter. Bara att se till att garnet är ordentligt blött i en blandning med mycket lim och lite vatten och sedan snurra runt, runt. När bollarna har torkat - riktigt ordentligt - så är det bara att klippa sönder ballongen och peta ut den och vips har man tjusiga snöbollar.
På egen hand kan man enkelt få till bollarna precis som man vill ha dem, och i samarbete med hjälpande händer kanske de blir lite glesare och snedare men ack så fina ändå. Sen tycker jag att det ska synas när något är gjort av barnahänder - vad är det väl för vits att pyssla med barn annars. Vår pysslare är dessutom noggrann med vem som riktigt gjorde vad, så även om det ibland tar emot så försöker jag se till att han känner att det är han som gör och mamma som hjälper. Tråkigt om det blir tvärtom, kan jag tycka. 

Gällande bilden här nedan har jag blivit ombedd att skriva att det minsann är den till vänster som fyraåringen har gjort. Nästan helt själv.
Så. 

Nu tar vi in ytterligare lite vinter hemma, tycker jag. 

2 kommentarer:

  1. Å så fint! Det där måste jag allt ta och testa på!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Tipset är att använda mycket mera lim än vad man tror. ;-)

      Radera