söndag 27 december 2015

Julhelgen

Ifjol tog jag inte en enda bild under julhelgen, så i år försökte jag tydligen kompensera genom att knäppa över hundra. De flesta suddiga och tagna i all hast, med någon på väg ut ur eller in i bild, men ändå. För hemmabruk funkar de fint som små guldkorn av minnen. 
Vi har firat med familj och släkt i dagarna tre. På julafton är förstås väntan på tomten evighetslång när man är fyra, men visst kom han på kvällskvisten, tomten som var trevlig och skojig och pratade lite märkligt. Lilltjejen tittade mest med stora ögon, medan fyraåringen tog rollen som tomtens högra hand och delade ut julklappar som om han aldrig hade gjort annat. 
Mormors jullöpare har såklart prytt vårt bord och så hade vi vikt granar av servetterna. Övrigt bordspynt bestod av lite krafs på en och annan bricka, min vana trogen.
Fyraåringen hade pyntat och det blev så gulligt att jag inte riktigt hade hjärta att rätta till det. 


Jag fick också julklappar, flera stycken pärlor till och med. En ska få ett alldeles eget inlägg så småningom - när den har fått sin plats så att säga. Till dess kan jag visa den här oerhört fina bomullspläden, som är så enorm att vi kan ha den som sängöverkast och som är prydd med de vackraste av medaljonger på ena sidan och ränder på den andra.
Och med det landar vi i mellandagar, i väntan på fler röda dagar att fylla med roligheter.
2 kommentarer:

  1. Carina Lagerström27 december 2015 12:46

    Naturligtvis ska benen vara neråt, oberoende om det är en god jul skylt eller en tomte. :)

    SvaraRadera